En Sıcak Konular

Irak sınırına askeri yığınak sürüyor

23 Ekim 2007 13:58 tsi
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde gece yarısından itibaren hava trafiği hız kazandı. 21'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerin, Kuzey Inak'a sıfır noktasındaki Dağlıca bölgesi istikametine gidip-gelmesi dikka

Helikopterlerin sesleri karanlıkta yankılanırken, Yüksekova'da çoğu kişi evleri pencere ve balkonlarına çıkarak meraklı gözlerle gökyüzünü izledi. Bölgedeki hava trafiği 1 saat sonra saat 01.00 sıralarında azalmakla birlikte devam etti.


Türk jetleri sınırda uçuyor, tank ve top sevkiyatı sürüyor

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin 12 askeri şehit etmesinin ardından Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik artıyor. Batman ve Şırnak’ta askeri araçlar konvoylar halinde sınır kesimine gitti. Diyarbakır 2’inci Hava Taktik Komutanlığı’ndan dün gece ve bugün havalanan F-16 savaş uçakları sınır boyunda keşif uçuşlarını aralıksız sürdürdü.

Yüksekova’nın Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristerin 12 askeri şehit etmesi, 16 askerin de yaraladığı saldırının ardından Türkiye-Kuzey Irak sınırındaki askeri hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. Şırnak, Hakkari, Siirt’in kırsal kesimlerinde PKK’lı teröristlere yönelik sürdürülen ‘Sonbahar operasyonu’ kapsamında dün gece Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde 20 araçlık konvoy ile özel eğitimli Jandarma Özel Harekat Timleri Kato Dağı’nı çıktı. Askerlerin çıkışının ardından Jandarma Komutanlığı’ndan top seslerinin yükseldiği duyuldu.

Türkiye’nin Kuzey Irak’a olası bir sınır ötesi operasyonu öncesinde sınıra tank, top ve askeri malzeme sevkiyatı bugün yeniden hızlandı. Diyarbakır, Batman üzerinden giden yaklaşık 40 araçlık konvoy Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden geçerek Uludere kesiminde sınır boylarına konuşlandırıldı. Konvoyda, toplar, askerler ve kapalı kasa kamyonlarda taşınan mühimmatla olduğu görüldü. Konvoyun geçiş güzergahında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, havadan helikopterlerin de eşlik ettiği görüldü.


SAVAŞ UÇUKLARI SINIR BOYUNDA

Diyarbakır 2’inci Hava Taktik Komutanlığı’nda da hareketlilik yaşanıyor. Dün geceden başlayan hareketlilik bugünde sürdü. Art arda havalanan F-16 savaş uçakları, Kuzey Irak sınırında keşif uçuşları yaptı. Bölgede teröristlerin bulunduğu alanlar savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterlerle bomba yağmuruna tutuldu. Kuzey Irak’ın Haftanin, Sinaht Kanimasi ve Nizdure alanlarında bulunduğu tespit edilen teröristlere toplarla ateş açıldı. Türk savaş uçuklarının bugün sınır boyunda yaptığı keşif uçuşları sınır köylerinde yaşayanlar ve karakollarda nöbet tutan Peşmergeler tarafından endişe ile izlendi.

milliyet



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,476 µs