En Sıcak Konular

Tüm Türkiye şehitleri için ağlıyor

23 Ekim 2007 13:42 tsi
Tüm Türkiye şehitleri için ağlıyor Dağlıca'da şehit olan 12 asker için memleketlerinde geniş kalabalıkların katılımıyla cenaze törenleri düzenleniyor. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde teröre büyük öfke var.

BURSA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın cenazesi, Bursa Asker Hastanesinden alınarak, evinin önüne getirildi.

Askeri uçakla Van'dan dün gece Bursa'ya getirilen şehit erin cenazesi, bu sabah askeri yetkililer tarafından Bursa Asker Hastanesinin morgundan alınarak askeri cenaze aracına konuldu.

Araçla Soğanlı Mahallesi İnen Sokaktaki evinin önüne getirilen Samet Saraç'ın cenazesini, bölgede toplanan çok sayıda vatandaş karşıladı.

Yoğun kalabalık yüzünden araç sokağa güçlükle girerken, Saraç'ın Türk Bayrağına sarılı naaşını gören ailesi, yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Samet Saraç'ın babası Mustafa, üvey annesi Fahriye ve kardeşi Sunay Saraç'ın bu sırada metanetli olmaya çalıştıkları gözlendi.

Şehit erin annesi Filiz Turan'ın ise Ulucami'de oğlunun cenazesini beklediği öğrenildi.

Şehit er Saraç'ın cenazesi, evin önünde okunan duanın ardından askeri araçla törenin düzenleneceği Ulucami'ye götürüldü.

Bu arada, cenaze aracına eşlik eden vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar atarken, Keles ilçesine bağlı Gelemiç Köyü Muhtarlığınca hazırlatıldığı bildirilen ''İstiklal Savaşında 90 şehit verdik, Samet son şehidimiz olsun. Vatanımız sağ olsun'' yazılı büyük pankart dikkati çekti.

UŞAK

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi, Uşak Devlet Hastanesi morgundan alınarak, evinin önüne getirildi.

Askeri uçakla Van'dan Afyonkarahisar'a, buradan da kara yoluyla dün gece memleketi Uşak'a getirilen Şehit Asteğmen Bozkuş'un cenazesi, bu sabah Uşak Devlet Hastanesi morgundan ambulansa alındı. Daha sonra İslice Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilen şehidin cenazesi, vatandaşların ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Uşak, Şehidine Sahip Çıkıyor'', ''Şehidim Sen Rahat Uyu'' sloganlarıyla karşılandı.

Şehit Asteğmen Bozkuş'un annesi Cennet Bozkuş ile babası İsmail Bozkuş, bir süre için ambulansa alındı. Anne Bozkuş, baygınlık geçirdi.

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi, Yücetepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Yeni Mezarlık Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

ANTALYA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, bugün öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazını müteakiben Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesi Çardak köyünde toprağa verilecek.

Dün gece uçakla askeri havalimanına cenazesi getirilen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna getirildi. Uysal'ın cenazesi yakınları tarafından askeri törenle morgdan alınarak köyüne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

ORDU

Şehir Er Zekeriyya Yatı Ordu'nun Kumru ilçesi'nde toprağa veriliyor. Cenazeye çok büyük katılım var. Halk teröre öfkesini haykırıyor.

KIRIKKALE

Er Vedat Kutluca Kırıkkkale'nin keskin İlçesi'nde toprağa veriliyor. Tören alanı "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile yankılanıyor.

Derleme: Haber7



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    34,489 µs