Devlete teslim ettim, oğlumu bulun! | " /> Devlete teslim ettim, oğlumu bulun! | "/>

En Sıcak Konular

Devlete teslim ettim, oğlumu bulun!

23 Ekim 2007 13:13 tsi
Devlete teslim ettim, oğlumu bulun! Dağlıca’daki çatışmanın ardından, haber alınamayan askerlerin aileleri tedirgin bir bekleyiş içinde. Terör örgütü "askerler iyi" açıklaması yaparken kayıp askerlerden Ramazan Yüce'nin annesi "devlete teslim ettim, oğlumu bulun" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırı sırasında kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan 47 yaşındaki annesi Fatma Yüce, oğlunu devlete asker olarak teslim ettiğini belirterek "ne olur oğlumu bulun" diye yetkililere seslendi.

Mersin'in Çay Mahallesi'nde 2 kızı ve 17 yaşındaki diğer oğlu Müslüm ile birlikte Ramazan Yüce'nin fotoğrafına bakan acılı annenin, göz yaşlarını sel oldu. Oğluna olan hasretini fotoğrafını öperek gideren acılı annenin feryadı yürekleri dağlıyor. Oğlunun kayıp olduğu haberini televizyonlardan öğrendiğini belirten acılı anne Kürtçe ağıtlar yaktı.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan acılı anne" Oğlumla en son Ramazan bayramının birinci günü konuşmuştum. İyi olduğunu söylemişti. Kaçırıldıktan sonra ise hiç görüşemedik. Oğlumu askere göndererek devlete teslim ettim. Biz barış istiyoruz. Tek isteğim oğlumun sağ salim dönmesi. Bunun içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinden oğlumu getirmelerini istiyorum" dedi.

Kaçırılan askerin tek erkek kardeşi Mazlum Yüce ise "Kendilerini ağabeyinin kayıp olduğuna dair haber verenin olmadığınden dert yandı.

"Biz ağabeyimi asker olarak verdik. PKK'ya teslim ettiler. Bu haksızlıktır" diye tepkisini dile getiren acılı kardeş, "Devlet bize haber vermesi lazımdı. Ölümü yaralı mı öldü mü? bize haber veren olmadı. Biz, devlet dururken haberi Roj Tv'den öğreniyoruz. Biz ağabeyimi onlara emanet ederken haberi başkasından alıyoruz." diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırı sırasında kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan 47 yaşındaki annesi Fatma Yüce, oğlunu devlete asker olarak teslim ettiğini belirterek "ne olur oğlumu bulun" diye yetkililere seslendi. 

Hakkari’de kaçırılan 8 askerden ikisinin ailesi DTP'ye başvurdu

Hakkari’de meydana gelen saldırının ardından haber alınamayan ve PKK’nın ellerinde olduğunu açıkladığı askerlerden Mehmet Şenkul (Niğde) ve İrfan Beyaz’ın (Gaziantep) aileleri DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a başvurdu. Aileler, 1996 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Ortaklar Karakolu baskını sırasında kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için oluşturulan heyette İnsan Hakları Derneği Başkanı olarak yer alan Birdal’dan çocuklarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunmalarını istediler.

Sağlık durumları iyi

Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 12 askerini bugün toprağa veren Türkiye'nin gözü kayıp 8 askere çevrildi. Kayıp askerler için bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ederken, ailelerin askerlerden gelecek sevinçli bir haber bekleyişleri de sürüyor.

Hakkari Dağlıca’da yaşanan çatışmanın ardından, kendilerinden haber alınamayan askerlerle ilgili olarak terör örgütü PKK da yeni iddialarda bulundu. Askerlerin kendi ellerinde olduğunu öne süren ve kimliklerini açıklayan terör örgütünün silahlı kanadı, sağlık durumunun iyi olduğunu belirttiği askerlere zarar verilmeyeceğini bildirdi.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde, PKK’nın silahlı örgütünü yöneten terörist Bahoz Erdal’ın sözleri yayınlandı. Haberlere göre Erdal, özetle şunları söyledi: “Şu anda söz konusu askerler güçlerimizin elinde. Sağlık durumları iyi. Bir asker hafif yaralanmıştı, sağlık ekiplerimiz tedavisiyle ilgileniyor, şu anda durumu iyidir. Ailelere de sesleniyorum, çocuklarınızın sağlığından endişe etmeyin. Onlara hiçbir şekilde zarar vermedik, vermeyeceğiz.”

Çatışma sonrasında irtibat kurulamadığı açıklanan askerlerin isimleri ve memleketleri şöyle:

“Ramazan Yüce (Mardin), İrfan Beyaz, (Gaziantep), Mehmet Şenkul (Niğde), Nihat Başova (Konya), İlhami Demir (Ağrı), Fatih Atakul (Denizli), Halis Tan (Adana), Özhan Şabanoğlu (Hatay).”



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,149 µs