En Sıcak Konular

İşte Haşim Kılıç'ın karnesi

23 Ekim 2007 10:11 tsi
Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın kararları hep tartışma yaratmıştı. İşte o kararlar...

Yüksek Mahkeme’nin yeni başkanı Kılıç Tülay Tuğcu'nun emekliye ayrılması üzerine boşalan Anayasa Mahkemesi başkanlığına Haşim Kılıç seçildi. Kılıç, 8 yılı başkan vekili olmak üzere Yüksek Mahkeme'de 17 yıldır görev yapıyor.

HAŞİM KILIÇ KİMDİR?

Okuma yazması olmayan anne ve babanın 7 çocuğundan biri olan Haşim Kılıç, 13 Mart 1950'de Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya geldi. Ailesiyle gurur duyduğunu her fırsatta dile getirdi.

1999'da Anayasa Mahkemesi başkan vekilliği görevine seçilen Kılıç, 2003'te bu görevi yeniden üstlendi. Evli ve dört çocuk babası olan Haşim Kılıç, Almanca biliyor. Çocuklarının ikisi hukukçu, biri işletmeci, biri de lise öğrencisi.

NEŞET ERTAŞ HAYRANI

Tenis, yüzme, masatenisi ve voleyboldan hoşlanıyor. Hemşehrisi ünlü türkücü Neşet Ertaş'ın hayranı.

SEZER'İN ÖNÜNÜ AÇTI

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçilmesi yönünde oy kullanan Kılıç, böylece köşke çıkmasının da önünü açmış oldu. Cumhurbaşkanı Sezer’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonlara eşsiz davetiye göndermesinin ardından Kılıç ile araları açıldı. Kılıç, kendisine eşsiz davetiye gönderilmesini protesto etmek amacıyla Köşk'te verilen resepsiyonlara katılmadı.

KARARLARI HEP DİKKAT ÇEKTİ

Kılıç, Anayasa Mahkemesi kararlarında hep dikkat çekti. Refah ve Fazilet Partisi'nin kapatılma kararlarına, üye Sacit Adalı'yla birlikte muhalefet etti.

Yüksek Mahkeme'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini anayasal krize dönüştüren '367 kararı'na da muhalefet etti. Muhalefet oyunun gerekçesinde, mahkemenin çoğunluk kararıyla '367 şartı'nın getirilmesi sebebiyle bundan sonra cumhurbaşkanı seçimlerinin azınlık tahakkümüne dönüşeceğine ve kaosa yol açacağına dikkat çekti.

Karar öncesi kimi kişi, kurum ve mercilerin mahkemeyi etkilemeye dönük söylem ve davranışlarda bulunduklarını belirterek, tarihe not düştü.

ÖZAL'A DÜŞMAN OLANLAR ONA DA DÜŞMAN

Sağlığında Özal'a düşman olanlar ölümünden sonra atadığı isimlere yükleniyor. Kılıç, bunlardan biri oldu. Özal'ı mürteci olarak görenler, Haşim Kılıç'ın evinde bile irtica materyali aradı. 'Günah diye evinde televizyon izlemediği' iddia edildi. Evinde televizyon olup olmadığını kontrol için bazı araştırmacı gazeteciler, Kılıç'ın evine kadar dayandı. Başkan Kılıç o günleri, "Çocuklar televizyon seyrediyordu. Gelen gazetecileri evimizde ağırladık. Ancak ertesi gün gerçekleri değil; kafalarındaki hayal ürünlerini yazdılar." sözleriyle anlattı.

ÖZAL İLE GÖRÜŞEN SON İSİM

17 Nisan 12993 tarihinde hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile son görüşen isimlerden birinin de Haşim kılıç olduğu ortaya çıktı. 16 Nisan 1993 tarihinde Turgut Özal’ın, Haşim Kılıç’ı akşam vakti Köşk'e davet edip konuştuğunu aktaran kaynaklar görüşmeyi, “Cumhurbaşkanı Özal ile gece geç saatlere kadar görüştü. Cumhurbaşkanı ertesi sabah hayatını kaybetti” şeklinde anlattı.

İnternet haber



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs