En Sıcak Konular

Televizyon sofradan uzaklaştırıyor!

23 Ekim 2007 10:00 tsi
Televizyon sofradan uzaklaştırıyor! Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Şefi Yrd. Doç. Dr. Fatma Çelik, bebeklerin televizyon karşısında beslenmemesi gerektiğini söyleyerek, televizyonun çocuk gelişimine zararlı olduğunu vurguladı..

Yrd. Doç. Dr. Fatma Çelik, ek gıda almaya başlayan ve oturmaya başlayan bebeklerin sofrada beslenmesi gerektiğini ifade ederek, bebeğin, anne veya babasının kucağında, yemeğinin tamamını yemese bile sofra kültürünü ve nasıl yenildiğini öğrenmesi için sofrada bulunması gerektiğini söyledi.

Bebeğin ebeveynlerini taklit ettiğini, bu nedenle bebeğin aile bireyleriyle aynı sofrada bulunması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Çelik, annelerin büyük bir çoğunluğunun, bebeğin dikkatinin dağılacağı ve daha çabuk yemeğini yiyeceği düşüncesinden hareketle televizyon karşısında beslediğini belirtti.

NTVMSNBC'nin verdiği habere göre, bebeğin televizyon karşısında veya sofra dışında beslenmesinin o an anneye kurtarıcı gibi geldiğini ve geçici bir rahatlık sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çelik, ancak bu durumun ilerleyen dönemlerde daha büyük zorluklara neden olabileceğini bildirdi.

TELEVİZYON GELİŞİM BOZUKLUĞUNA NEDEN OLUYOR
Yrd. Doç. Dr. Çelik, televizyon karşısında beslenmeye alışan bebeğin daha sonra sofraya alışmasında güçlük çekildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Televizyon karşında beslenme bebekleri sofradan uzaklaştırır. Bebekler asla televizyon karşısında, sofranın dışında beslenmemelidir. Bu bebekleri sofradan uzaklaştırır. Televizyon karşısında beslenmeye alışan çocuğu bir yaşından sonra sofraya oturtmak isteseniz bile oturmaz. Çünkü televizyon karşısında yemek yemeye alışmıştır artık. Televizyondaki hareketlilik ve renklilik onun ilgisini çeker. Oyunla değil bebeğinde yetişkinler gibi yemek yemesinin öğretilmesi gerekiyor. Televizyonla beslenen çocuğun dikkati dağılıyor. Bu durum bir müddet sonra çocukta gelişim bozukluğuna neden oluyor.”



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs