Provokasyona DİKKAT: Çapulcular fırsatı kaçırmadı! | " /> Provokasyona DİKKAT: Çapulcular fırsatı kaçırmadı! | "/>

En Sıcak Konular

Provokasyona DİKKAT: Çapulcular fırsatı kaçırmadı!

23 Ekim 2007 09:29 tsi
 Provokasyona DİKKAT: Çapulcular fırsatı kaçırmadı! Terör örgütü PKK dağlık bölgelerde kanlı eylemlerini sürdürürken, büyük şehir merkezlerinde de provakatörler harekete geçmeye başladı. İşte kendine "vatansever" süs vermiş bir avuç çapulcunun provokasyonları ve meydana gelenler...

Provokatörler fırsatı kaçırmıyor

 Gösterilerde tehlikeli gidiş
12 şehit haberinin ardından başlayan gösteriler, halka sağduyu çağrılarına rağmen tehlikeli tırmanış gösteriyor. Birçok ilde DTP'nin ilçe binaları yakılmak istendi, Bursa'da bir alışveriş merkezi taşlandı.

Aktifhaber'in verdiği bilgiye göre, Hakkâri'deki PKK saldırısının ülkede yarattığı infial hali bazı yerlerde çığrından çıktı. İstanbul, İzmir ve Manavgat'ta Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP)ilçe binaları yakılmak istendi, taşlandı.

Adıyaman: Bir grup saldırgan binayı taşlamak istedi.

İzmir: Ege Üniversitesi'nde PKK saldırısını protesto eden 300 öğrenci ile 25 muhalif öğrenci arasında gerginlik çıktı. DTP Buca ilçe binasının camı kırıldı, Gaziemir ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi.

İstanbul: DTP İl Başkanı Halil Aksoy'un verdiği bilgiye göre, önceki gün saat 04.00'te kimliği belirsiz dört kişi partinin bulunduğu apartmanın dış kapısını kırıp içeri girdi. Saldırganlar eski eşyaları kapı önünde tutuşturdu. Bahçelievler ilçe örgütünün camları kırıldı. Zeytinburnu ilçe binasına pompalı tüfekle ateş edildi.

Antalya: Manavgat DTP ilçe binası saat 20.30 sıralarında ateşe verildi. Binada büyük maddi hasar var.

Bursa:  Önceki gece Altıparmak Caddesi'nde Güneydoğu kökenli bir esnafın mağazası yağmalandı. Yine Bursa'da tabelası indirilerek parçalanan, yakılmak istenen DTP'nin yanı sıra önceki gün Temel Haklar Derneği de saldırıya uğradı. Dernekten yapılan açıklamada, binaya giren 150 saldırgan, odaları dağıttı. Ayrıca saldırganlar Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası'nı da yakmak istedi. Altıparmak Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin camlarını kırıldı, bazı eğlence merkezleri taşlandı. Grup, Santral Garaj Semti'nde de sahiplerinin Doğu ve Güneydoğulu olduğu öğrenilen bazı işyerlerinin kepenklerini kırarak, içeri girmek istedi. Bir aracın camı kırıldı.

Samsun: Bir grup önceki gün TKP il binası ve Haklar ve Özgürlükler Cephesi binalarını taşladı. Grup bina önünde de bir kişiye saldırdı.

Eskişehir: Kimliği belirsiz kişiler önceki gece TKP il binasına ve Halkevi'ne molotofkokteyli attı.
Mersin: SDP il binasına önceki akşam taş ve soda şişeleri atıldı. İl Başkanı Serkan Kaya, Çay, Siteler ve Yeni Mahalle'deki Kürt esnafın dükkânlarına saldırıldığını belirtti.

 



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs