En Sıcak Konular

Şimşek: ''Her türlü kaynağı güvenlik güçlerimize sunacağız''

23 Ekim 2007 09:15 tsi
Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, olası bir sınır ötesi operasyonun Türk ekonomisine etkisine ilişkin sorulara karşılık, "Önemli olan Türkiye'nin milli güvenliğidir. Bu konu için gerekli her türlü kaynağı güvenlik güçlerimize sunacağız. Hiç

IMF ve Dünya Bankası'nın güz dönemi toplantıları için Washington'da bulunan Şimşek, Türk gazeteciler için bir basın toplantısı düzenledi. Şimşek, Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyon ihtimalinin ekonomik yansımalarına ilişkin soruları yanıtlarken, "Türkiye o kaygılarla hareket etmez. İş milli güvenliğe geldiği zaman, Türk ekonomisi güçlü bir noktada, bunu kaldıracak güçte" dedi.
     
Şimşek, "Hakkari'de hain bir saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Acımız büyük, ama Türkiye güçlü bir ülkedir ve terör belasının üstesinden gelecektir" diye konuştu.
     
Artık kimsenin eskisi gibi bir adada yaşamadığını, dünya piyasalarına entegre olduğunu, bir karar ve açıklamanın başkalarını da etkilediğini belirten Şimşek, petrol fiyatlarındaki artışın ise Türkiye'nin açıklamalarından ziyade, dünyadaki arz talep dengesine bağlı olduğunu kaydetti. Mehmet Şimşek, "Milli güvenlik için biz gerekli kaynağı tahsis ederiz. Tabii sonucuna da katlanırız" diye konuştu.
     
     
IMF ile ilişkiler
     
IMF ile ilişkilerin geleceği konusundaki bir soruya karşılık Şimşek, "İlişkilerin gelecekteki formatı konusunda bu aşamada spekülasyon yapmak için çok erken. Mayıs 2008'e kadar programımız devam ediyor. Biz, ekonomik programı başarılı bir şekilde uyguluyoruz, sonuçları ortada. Önce şu programı, yedinci gözden geçirmeyi başarılı atlatalım, ondan sonra bu konuyu irdeleriz" dedi.
     
Bunun siyasi bir karar olacağını belirten Şimşek, "Biz IMF'nin üyesiyiz, her halükarda ilişkimiz olacak. Şu an itibariyle biz IMF'ye borçlarımızı önemli ölçüde ödedik. Bu bakımdan finansman ihtiyacımız yok" dedi.
     
Yedinci ve sekizinci gözden geçirmelerin birleştirilmesinin söz konusu olmadığını belirten Şimşek, yedinci gözden geçirme için bir takım teknik çalışmaların devam ettiğini, IMF ve Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde ara verildiğini kaydetti. Şimşek, "IMF mali desteğine ihtiyacımız olmadığı kanısındayım. Biz, Türkiye'de yapacağımız reformlar ve ekonomik politikalarla Türkiye'yi öyle güçlü bir noktaya getireceğiz ki bir daha bu türden programlara ihtiyaç olmasın. Bu konuda epey mesafe katettik. Daha yapacağımız çok şey de var. İkinci ve üçüncü nesil bir çok reformun ortaya konulması gerekiyor. Siyasi irade var" diye konuştu.

milliyet



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs