Birileri istiyor diye OHAL ilan edemeyiz! | " /> Birileri istiyor diye OHAL ilan edemeyiz! | "/>

En Sıcak Konular

Birileri istiyor diye OHAL ilan edemeyiz!

21 Ekim 2007 23:30 tsi
Birileri istiyor diye OHAL ilan edemeyiz! Başbakan Tayyip Erdoğan, referandumu değerlendirmek için kameralar karşısına geçti. Başbakan sonuçtan memnun görünürken, 12 şehit için de değerlendirmelerde bulunuyor..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün milletimizin sandıkta verdiği karar, geçmişte kriz ve gerilim kaynağı olan tüm meselelere çözüm getirerek son noktayı koymuştur. Türkiye'nin istikrar mücadelesine de tarihi nitelikte bir katkı sağlamıştır'' dedi.

haber7'nin haberine göre Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan terör zirvesinin ardından parti genel merkezine geçerek, halk oylaması sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebilmesi, genel seçimlerin 4 yılda bir yenilenmesi, TBMM toplantı yeter sayısının 184 olmasını öngören Anayasa değişikliklerinin bu referandumda milletin teveccühüyle kabul edildiğini belirten Erdoğan, Türk halkının büyük bir demokratik olgunluk ve sorumluluk sergileyerek sandık başına gittiğini ve yarının aydınlık Türkiyesini inşa etme yolundaki kararlığını ''evet'' oylarıyla tescil ettiğini söyledi. Referandum sonucunun Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, referanduma katılım oranının, konunun özelliği göz önününe alındığında makul düzeyde olduğunu belirtti. Demokrasinin katılımcı olmasının en önemli niteliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, karar sürecine katılarak lehte ya da aleyhte oy kullanmanın önemine işaret etti. Demokratik tavır sandığa gidip tercihini ortaya koymayı gerektirdiği halde bunun aksini yapanlar, bu tür kampanya yürütenler de olabileceğini ifade eden Erdoğan, onları da saygıyla karşıladığını dile getirdi. Buna rağmen milletin büyük çoğunlukla sandık başına giderek, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini anlatan Erdoğan, ''tercihlerini ortaya koyan bütün vatandaşlara'' teşekkür etti.

Milletin tercihini önemsedikleri için referandum sürecini ciddiyetle takip ettiklerini ve tercihlerini millete duyurmak için Türkiye genelinde teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Erdoğan, ''Bugün milletimizin sandıkta verdiği karar, geçmişte kriz ve gerilim kaynağı olan tüm meselelere çözüm getirerek, son noktayı koymuştur. Türkiye'nin istikrar mücadelesine de tarihi nitelikte bir katkı sağlamıştır'' diye konuştu. Halk oylamasının, Türkiye genelinde doğrudan demokrasi tecrübesine katkı sağladığını söyleyen Erdoğan, katılımcı demokrasinin iyi bir örnek daha verdiğini belirtti.

Türkiye'de 81 ilin tümünde yüzde 50'inin altına katılım olmadığına işaret eden Erdoğan, Türkiye genelinde gayri resmi sonuçlara göre katılım oranının yüzde 67.5 olduğunu bildirdi. Türkiye genelinde ''evet'' oylarının yüzde 69, ''hayır'' oylarının yüzde 31 olduğunu kaydeden Erdoğan, 74 ilde ''evet'' oylarının ''hayır'' oylarından fazla olduğunu, 7 ilde ise ''hayır'' oylarının ''evet'' oylarından fazla çıktığını kaydetti.

Demokrasinin, ileri demokrasiler olarak yerleştiği ülkelerin halk oylaması sonuçlarından örnekler veren Erdoğan, bu ülkelerde katılım oranının yüzde 25 ile 35 arasında olduğunu anlattı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bugün yapılan 5. halk oylamasının büyük katılımla gerçekleşmesinin takdire şayan olduğunu belirtti.



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs