En Sıcak Konular

Ankara'dan flaş açıklama!

21 Ekim 2007 20:54 tsi
Ankara'dan flaş açıklama! Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonrası gerçekleştirilen operasyonlarda 32 teröristin öldüğünü belirterek, "Devletimize yapılan her saldırı misliyle cevap görecektir. Askerimiz bölgeye hakimdir, operasy

Başbakanlık Merkez Binası'nda yapılan Güvenlik Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 12 asker şehit 16'sının yaralandığını hatırlatarak, hükümet olarak duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Çiçek, saldırı sonucu güvenlik güçlerinin karşı operasyonlarda ölen terörist sayısının 32'ye çıktığını, 60 muhtemel hedefin de ateş altında tutulduğunu söyledi. Çiçek, "Devletimize yapılan her saldırı misliyle cevap görecektir. Askerimiz bölgeye hakimdir, operasyonlar sürmektedir. Güvenlik güçlerimiz teröre karşı kahramanca mücadelesini yürütmektedir" dedi.

Zaman'ın haberine göre, vatandaşları yaşanan gelişmelere karşı dikatli ve soğukkanlı davranmaya çağıran Çiçek, "Vatandaşlarımızın provakasyonlara alet olmamalarını istiyoruz. Milletimizden sadece destek istiyoruz. Güvenlik güçlerimize güvensinler. Toplum olarak bu hain saldırılara vereceğimiz en iyi cevap birlik ve beraberlik içinde sağduyulu duruş sergilemektir" diye konuştu.

Meclis'in çıkardığı sınır ötesi hareket tezkeresini hatırlatan Çiçek, devletin ve hükümetin teröre karşı yapılması gereken ne varsa yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

TELEVİZYONLARA YAYIN ELEŞTİRİSİ

Yaşanan terör saldırısı sonucunda televizyonların yaptığı yayınları da eleştiren Çiçek, yapılan yayınların doğru bilgilerden uzak, yanlış ve eksik bilgilerle dolu olduğunu savundu.

Çiçek, "Ekranlarda ne kadar uzman olduğu belli olmayan insanlar açıklamalar yapıyor. Basındaki arkadaşlarımızın bu mücadeleye yardımcı olmalı. Kerameti kendendin menkul insanlar ekrana çıkarılıyor. Sabahtan beri maalesef bütün kanallarımızda doğru bir yayıncılık yapılmadığı kanaatini ifade ediyorum. Nerdeyse bazı televizyon kanallarımızda harekat planları açıklanmakta. Bunlar mücadeleye zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Çiçek, televizyon yayınlarına karşı hükümetin yasal haklarının olmasına karşın bunu kullanmadıklarına dikkat çekti.

"TERÖR KONUSUNDA BEYANLAR BİZİ TATMİN ETMEZ"

Açıklamaların ardından, gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, Türkiye'nin sınır ötesi harekat yapıp yapmayacağına yönelik bir soru üzerine silahlı mücadelinin sürdüğünü hatırlatarak, "Silahlı kuvvetlerimize herkes güvensin. Gereken neyse yapılıyor, yapılacaktır" dedi.

Son saldırıları sonra ABD'li yetkililerle herhangi bir görüşmenin olup olmadığı sorusuna ise Çiçek, "Terör konusunda beyanlar bizi tatmin etmez. Yapılablecek beyanların hertürlüsü yapıldı. Biz somut adımlar bekliyoruz. Bu saatten sonra kimin ne söylediğinin pek fazla önemi yok" diye cevap verdi.

Çiçek, 10 askerin rehin alınmasına ilişkin bir soruya, çatışmaların sürdüğünü hatırlatmakla yetinirken, "Daha önceden ölen terörist sayısını 23 demiştik şimdi 32 oldu. Daha da artabilir. Çatışmalar sürüyor" dedi.

"Tezkere sonrası siyasi direktif verilmesi gerekiyor mu?" sorusuna ise Çiçek, "Biz alınması gereken her kararı aldık, almaya devam ederiz. Gerisi ayrıntıdır" diye cevap verdi.

Bir gazetecinin "Yaşanan olaylardan sonra 'artık bıçak kemiğe dayandı mı?' diyebilir miyiz?" sorusuna ise Çiçek, Türkiye'nin 30 yıldır terörden yaşadığı zararlara işaret ederek, "Bu söz az bile kalır" dedi.



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs