Birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür! | " /> Birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür! | "/>

En Sıcak Konular

Birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür!

21 Ekim 2007 16:25 tsi
Birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 16 askerin şehit olmasının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Öfkemiz çok fazla" derken, birlik ve berabelik çağrısında bulundu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesine ilişkin gelişmeleri değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında bu akşam saat 20.00'da terör konusunda geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını söyledi. Erdoğan, "Öfkemiz çok fazla. Bu; birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür." dedi.

Samanyoluhaber'den alınan bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişiklik paketine yönelik referandum için oyunu Üsküdar'daki evinin hemen yanında bulunan Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı. Erdoğan, oyunun kullandıktan sonra, Hakkari Yüksekova'da teröristlerin saldırısı sonucu 12 askerin şehit olması ile ilgili açıklamada bulundu.

Dün gece yarısı başlayan ve şu anda devam eden çatışmalar süresi içinde 12 askerin şehit olduğu haberini Genelkurmay 2. Başkanı'ndan aldığını belirten Erdoğan, "Öfkemiz şüphesiz çok fazla, ancak ben buradan yazılı ve sözlü medya gruplarına bir şey hatırlatmak istiyorum; bu sabahtan itibaren yayınlarda bazı değerlendirmelerin yorumların olması hakikaten bizleri üzmektedir ve süratle bazı yorumcuların rastgele çıkartıılıp hemen suçlu arama gayreti içine girmeleri bizim için önem arz etmelidir.

Bu; birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Birbirimize yardımımızın olması gereken günde bu tür yayınların içersine girmek ülkemize ve akli selime hiçbir şey kazandırmaz." ifadelerini kullandı.

Bu akşam saat 20:00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığından ilgili kurumlarla birlikte terör konusunun ele alınacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını dile getiren Erdoğan, "Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı, İçişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Genel Kurmayımızda ilgili gerek Kara Kuvvetleri, gerek Jandarma, gerek se ikinci Başkanımız öyle bir geniş toplantıyı yapacağız. Değerlendirmelerimiz sonucunda da ne gibi bir adım atılacağı konusunu orda da ayrıca karara bağlayacağız." diye konuştu.

Özellikle görsel medyadan yaşananları ajite etmeyen, akli selime yönelik yayın yapmasını beklediğini aktaran Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili yasal süreç sonucunda Meclis'in kendilerine yetki verdiğini belirterek, "Ve bu yetkinin çerçevesi içerisinde de yapılması gerekenler ne ise de yapılacaktır. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bunun için de 'acaba şurası ne der', 'burası ne der' diye bir düşüncemiz yok. Bunu da özellikle tekrar bilmenizi istiyorum. Tekrar başımız sağolsun diliyoum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, yakınlarına sabırlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, basın mensuplarının sorularını ise cevaplamadı.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs