En Sıcak Konular

Papa'dan misyonerlik çağrısı

21 Ekim 2007 15:46 tsi
Papa'dan misyonerlik çağrısı Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, "Tüm insanlığın Hristiyanlaştırılması hususunda, her kilise aynı derecede sorumludur. Kiliseler arasındaki bu işbirliği, 50 yıl önce güçlendirilmiştir" dedi.

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Katolik grup tarafından düzenlenen dinlerarası diyalog toplantısına da katılmak üzere bulunduğu İtalya'nın Napoli kentinde yaptığı konuşmada misyonerlik çağrısında da bulundu.

Napoli'de, Katoliklik dışındaki kiliselerin, Yahudiler ve Müslümanların temsilcilerinden oluşan 42 konuğun da hazır bulundukları Plebiscito Meydanı'nda yaptığı Angelus konuşmasında, "Şiddetin olmadığı bir dünya için - Dinler ve kültürler arasında diyalog" başlığı altında düzenlenen toplantıya da atıfta bulunarak, "Bu kültürel ve dinsel etkinliğin de dünyada barışın güçlenmesine katkı olmasını diliyorum. Bunun için dua edelim. Ama bugün misyonerler için de dua edelim" dedi.

Roma Katolik Kilisesi'nin Dünya Misyonerlik Günü'nü kutlamakta olduğunu hatırlatan Papa 16. Benediktus, Hristiyanlığı tüm dünyaya yayma konusunda Katoliklik dışındaki Hristiyanların gayret göstermeleri gerektiğine değinerek, "Tüm insanlığın Hristiyanlaştırılması hususunda, her kilise aynı derecede sorumludur. Kiliseler arasındaki bu işbirliği, 50 yıl önce Papa 12. Pius'un mektubuyla da güçlendirilmiş bulunmaktadır. Zorluklarla yüz yüze olan, çoğu kez takibata maruz kalan, papazlarıyla, rahibeleriyle, sivilleriyle misyonerlik cephesinde çalışanlardan da dualarımızı esirgemeyelim" diye konuştu.

Papa 16. Benediktus, Angelus duası öncesinde, Plebiscito Meydanı'ndaki San Francesco Di Paola Bazilikası'nda düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada ise dinlerarası diyalog toplantısıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Her türlü şiddetle mücadele için, herkesin gayret göstermesi; insanların zihniyet ve davranışlarının dönüşüme tabi tutularak bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Napoli'de dini liderler arasında düzenlenen bu barış toplantısı vesilesiyle erkeğiyle kadınıyla iyi niyetli olan herkese çağrıda bulunuyorum."

OTUZ PANELDE, ÇEŞİTLİ KONULAR ELE ALINACAK

Merkezi Roma'da bulunan Aziz Egidio Cemaati tarafından, Papa'nın Napoli ziyaretiyle eş zamanlı düzenlenen dinlerarası diyalog toplantısında, üç gün boyunca, 30 ayrı panelde, çeşitli konular ele alınacak. Toplantıya, Katoliklik dışındaki Hristiyan gruplarını temsilen katılan isimler arasında, Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Ermeni Patriği 2. Mesrob, Kıbrıs Rum Kesimi Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos ve Anglikan Kilisesi lideri Caterburry Başpiskoposu Rowan Williams da bulunuyor. Türkiye'deki Musevilerin dini lideri Hahambaşı İshak Haleva ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Mehmet Paçacı da Napoli'deki toplantının katılımcıları arasında yer alıyor.

haber7



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs