En Sıcak Konular

Ankara'da çok hareketli saatler

21 Ekim 2007 12:39 tsi
Ankara'da çok hareketli saatler Hakkari'deki hain saldırının ardından Genelkurmay ve Hükümet arasında görüşme trafiği yoğunlaştı. Askeri birimler değerlendirme yapıyor. Güvenlik zirvesinin toplanması gündemde.

Hakkari'de 15 askerimiz şehit olduğu, bir çok askerimizin yaralandığı hain saldırının ardından, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı ve Başbakanlık'ta hareketli saatler yaşanıyor. Askeri birimlerin olayın gelişimi ile ilgili Başbakanlık'a bilgi verdiği ve kurumlar arasında değerlendirme yapıldığı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili yazılı bir açıklama bekleniyor.
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarınını referandum için oy vermesi bekleniyordu ancak acı olayın ardından bu beklenti ortadan kalktı.

ERDOĞAN ANKARA'YA DÖNÜYOR

Referandum için İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın, akşam saatlerinde Ankara'ya dönmesi bekleniyordu ancak daha önce Ankara'ya döneceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın ayrıca 1 saat içinde konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Erdoğan'ın Ankara'ya dönmesinin ardından, olağanüstü bir güvenlik zirvesinin toplanması gündemde. Bölgede operasyonlar sürerken, bunun 'sıcak takip'e dönüp dönmeyeceği yönünde siyasi bir karar çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Öte yandan Kayseri'de bulunan Cumhurbaşkanı Abddullah Gül de tüm programlarını iptal etti.

ÇELİK: DAHA KESKİN TEDBİRLERİ UYGULAMAMIZ ORTAYA KOYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıyla ilgili, ''Bu son gelişmeler, öyle tahmin ediyorum, çok daha keskin tedbirleri uygulamamızı ortaya koyacak'' dedi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi için halk oylamasına katılmak üzere Yıldırım İlköğretim Okuluna gelen Bakan Çelik, gazetecilerin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bu konuyla ilgili söylenecek sözlerin bir anlamının bulunmadığı düşüncesinde olduğunu ifade eden Çelik, ''Elleri kırılsın diyorum ben. Yine milletimizin güzel ve anlamlı gününü zehir ettiler'' dedi.

Bakan Çelik, şunları kaydetti: ''Öyle tahmin ediyorum ki son gelişen olaylar, tezkere olayları çerçevesinde, umarım bir provokasyon filan, başka bir amaca dönük değildir, klasik terör çatışması neticesinde olan bir hadisedir. Ama yine yüreklere kor düştü, yine analar ağlıyor, milletimiz ağlıyor, 'Milletimizin başı sağ olsun' diyorum. Bu son gelişmeler, öyle tahmin ediyorum çok daha keskin tedbirleri uygulamamızı ortaya koyacak. Milletimizin başı sağolsun diyorum.''

haber7



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs