En Sıcak Konular

İsrail'in Türk sınırını ihlal ettiği kesinleşti!

20 Ekim 2007 23:50 tsi
İsrail'in Türk sınırını ihlal ettiği kesinleşti! Amerikan ABC News televizyon kanalı, İsrail'in Suriye saldırısının detaylarını ortaya koyan bir haber yayımladı. Gösterilen haritalarda İsrail'in Türk sınırını ihlal ettiği de kesinleşti. ABC News, İsrail'in Suriye saldırısında önce casus kullandığını

İsrail'in The Jerusalem Post gazetesinde de yayımlanan haberde ayrıca, 6 Eylül'de Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen İsrail hava saldırısından önce, İsrail'in Suriye'de yer alan nükleer faaliyetleri gösteren detaylı fotoğrafları ele geçirdiği ileri sürüldü.

Adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Amerikalı yetkili, televizyon kanalına Mossad'ın yazın Suriye'de nükleer faaliyetlerde bulunduğunu keşfettiğini ve İsrail istihbaratı adına oradan haber sızdırmak üzere içeriye bir ajan yerleştirmeyi veya içerideki işçilerden birini İsrail adına çalışmaya ikna etmeyi planladığını söyledi.

İçerideki köstebek vesilesiyle İsrail'in; içinde pompa istasyonu, tırlar ve silindirik şekillerin detaylı bir şekilde yer aldığı fotoğraflara ulaştığını belirten yetkili, bölgede üretime başlanmadığı için fisyon yapabilen maddelere rastlanamadığı belirtti.

Aynı yetkili, bölgenin dizaynının, resmi olarak "Kuzey Kore" modeli olarak belirtilen modelde olduğunu söyledi.

İşin içinde CIA desteği de var

Fotoğraflara içerideki köstebeği tarafından ulaşan Mossad, CIA'le irtibata geçti. Bölgenin uydu koordinatlarını Amerikan istihbaratından aldıktan sonra Irak sınırına yaklaşık 100 mil uzakta olan bölgeye saldırı planını gerçekleştirdi.

Planda helikopter saldırısı da dâhil olmak üzere tüm muhtemel planlar üzerinde Amerikalı yetkililerle görüşmeler yapıldı.

Amerikalı yetkili "Beyaz Saray'ın, nükleer madde üretimini kesin gösteren belgeler olmadığını ve Amerika'nın Suriye'ye saldırıya sıcak bakmadığını söylemesine rağmen saldırı gerçekleşti" diye sözlerini bitirdi. İddialarla alakalı Beyaz Saray ve CIA'den bir açıklama gelmedi.
dünya bülteni



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs