Beşiktaş'ta kaleye Bobo geçti! | " /> Beşiktaş'ta kaleye Bobo geçti! | "/>

En Sıcak Konular

Beşiktaş'ta kaleye Bobo geçti!

20 Ekim 2007 18:04 tsi
Beşiktaş'ta kaleye Bobo geçti! Türkiye'nin önemli derbilerinden Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması Avni Aker stadında kıran kırana geçti. Beşiktaş ilk beş dakikada büyük bir şokla karşılaştı... Ondan sonraki şoku da Trabzonspor yaşadı...

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, Avni Aker Stadyumu'nda seyircisiz maçta kozlarını paylaştı. Maçtan Beşiktaş 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. İlk beş dakikada iki gol yiyen Beşiktaş maçı bırakmadı ve ilk yarıyı berabere kapamasını bildi. İkinci yarıda bulduğu golle galibiyete giden Beşiktaş'ın kalecesi Rüştü kırmızı kartla oyun dışında kalınca yerini Beşiktaşlı oyuncu Bobo'ya bıraktı. İşte maçın önemli anları...

Trabzonspor Beşiktaş karşısında Gökdeniz'in 1. dakikada, Yattara'nın da 6. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti.

Ancak 22. dakikada sağ kanattan yapılan orta sonrasında Burak yükseldi ve önündeki rakibine rağmen kafa vuruşu ile  fileleri havandırarak skoru 2-1'e getirdi.

26. dakikada Beşiktaş kazandığı penaltıyı Delgado'nun ayağından gole çevirdi: 2-2

73. Dakikada Trabzonspor tüm hatları ile Beşiktaş'a yüklendi. Beşiktaş defansının ileri gönderdiği topla Burak korner çizgisine kadar indi içeri gönderdiği topa Bobo ayağını uzattı ve takımını 3-2 öne geçirdi.

79. dakikada Trabzonspor'un ani gelişen atağında  rüştü ceza alanı dışında topa müdahale etti. Hakem el ile temas gerekçesiyle kırmızı kartı gösterdi. Rüştü'nün itirazları yetersiz kaldı ve saha dışına alındı. 3 oyuncusunu değiştiren Beşiktaş'ta kaleye son golü atan Bobo geçti.

84. Dakikada Trabzonspor adına gelişen üst üste ataklarda Bobo önce topu yumrukla ceza sahası dışına çıkardı. Dönen topta Trabzonsporlu futbolcunun uzaktan sert şutu Bobo'nun kucağında kaldı.

Maç 3-2 Beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Maçtan notlar

Her 2 takım arasında yapılan karşılaşmayı akredite olan 180 basın mensubu ile protokol tribünde bulunan kişiler izledi.

Ligin ilk haftasındaki Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alan bordo-mavililer, üst üste sahasındaki 4. seyircisiz maçına çıktı.

Rüştü ilk onbirde

Beşiktaş'ta kaleci Hakan'ın yokluğunda Rüştü, 11'de yer aldı.Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, sakatlığı nedeniyle ligin 2. haftasındaki Kasımpaşa maçı sonrası forma giyemeyen oyuncusunu 11'de sahaya sürdü.

FC Sheriff maçında sakatlanan Rüştü, ligde 62 gün sonra siyah-beyazlı takım ile sahaya çıktı.

Beşiktaş'da sakatlıkları bulunan Hakan, Serdar Özkan ve İbrahim Akın maç kadrosunda yer almazken Bobo ve Ricardinho maç kadrosuna alındı.

Trabzon tam kadro

Trabzonspor'da Beşiktaş maçına ideal bir kadroyla sahaya çıktı. Teknik direktör Doğan, Kasımpaşa maçında cezaları nedeniyle oynayamayan Hüseyin ve Ayman'ı 11'de sahaya sürdü.

Doğan, maçtan bir gün önce disiplinsiz davranışları nedeniyle 12 bin YTL para cezası veren Jabi'yi ise maç kadrosuna almadı.

Maç seyircisiz ama...

Trabzonspor taraftarları takımlarını seyircisiz maç olmasına karşın yalnız bırakmamaya çalıştı.

Bordo-mavili taraftarlar, yaklaşık 50 araçlık konvoy ile bordo-mavili takımı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden stata getiren otobüse eşlik ettiler.

Trabzonsporlu taraftarlar tribünlere “İsyan etsek de ağır cezaya, Yasalara karşı boynumuz kıldan ince ama cevabını veririz tribüne geri dönünce” biçiminde pankart astılar.

Karşılaşma öncesi şehitler için 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. Her 2 takım futbolcuları sahaya sağlıklı bir kalp için ailece kenetlenelim yazılı pankart ile sahaya çıktılar.Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören Trabzon'a gelmezken Trabzonspor Kulübü Nuri Albayrak'ın aldığı ceza nedeniyle bordo-mavili kulübü Haşim Sayitoğlu temsil etti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs