En Sıcak Konular

İran’da sessiz istifa

20 Ekim 2007 12:41 tsi
İran’da sessiz istifa

Putin’in Tahran’ı ziyaret ettiği, ABD Başkanı Bush’un “İran önlenmezse üçüncü dünya savaşı çıkacak” dediği karmaşık bir dönemden geçiyoruz. Tam da bu dönemde İran’dan bir istifa haberi geliyor. Sessiz sedasız bir istifa

Türkiye terörle boğuşurken dünya da kritik bir dönemeçten geçiyor. Türkiye’nin etki alanını yakından ilgilendiren bu gelişme İran odaklı. Hafta içinde Putin’in ziyaret ettiği Tahran yönetiminden ilginç bir istifa haberi geldi. İran'ın nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani istifa etti.

Adalet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Gulamhüseyin İlham, haftalık basın toplantısında, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer konulardaki başmüzakerecisi Ali Laricani’nin istifa ettiğini bildirdi.

Ali Laricani'nin istifasını “defalarca” sunduğunu, ancak kabul edilmediğini belirten İlham, “Sayın Cumhurbaşkanı (Mahmud Ahmedinejad) sonunda istifayı kabul etti” dedi.

Laricani, iki gün önce, AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile Salı günü Roma'da, İran'ın nükleer konusunu görüşmek üzere bir araya geleceğini açıklamıştı. İran makamlarından yapılan açıklamada programda bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Uzmanlar istifanın ardında Ahmedinecad ile yaşanan görüş farklılığının olduğunu belirtiyor. İki isim de İran’ın nükleer programından yana tavır koyarken Ahmedinecad’ın Laricani’nin hareket alanını daralttığı bu yüzden Laricani’nin istifa ettiği ileri sürülüyor. ABD ile yaşanan nükleer gerilimin Tahran yönetimine de yansıdığı altı çizilenlerden. Bu yansımanın da sorunun artık ciddi bir noktaya geldiği belirtiliyor. Başkan Bush geçtiğimiz hafta içinde Rusya’ya seslenerek İran’ın engellenmemesi durumunda üçüncü dünya savaşının çıkabileceğini belirtmişti.

www.iyibilgi.com



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs