En Sıcak Konular

BM'de tezkere endişesi

20 Ekim 2007 10:26 tsi
BM'de tezkere endişesi BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, sınır ötesi operasyona izin veren TBMM tezkeresinden “endişeli”, ancak Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın “Türkiye'nin Irak'ta her sorunu tartışmaya açık” olduğu yönündeki açıklamasından memnun ol

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, “Türkiye'de PKK'nın düzenlediği son saldırılar uluslararası toplum tarafından haklı bir şekilde kınandı” denildi.

Açıklamada Genel Sekreter Ban Ki Mun'un “Türk parlamentosu tarafından alınan kararın Türk ordusuna PKK hedeflerine karşı Irak'ta sınır ötesi operasyon düzenlemesine olanak vermesinden endişeli olduğu” belirtilerek Genel Sekreterin tüm tarafları bu hassas durumda itidale davet ettiği belirtildi.

Sözcülük açıklamasında Genel Sekreter Ban'ın, Dışişleri Bakanı Babacan'ın (Türkiye'nin Irak'taki her sorunu tartışmaya açıktır) yönündeki ifadelerden memnuniyet duyduğu da vurgulandı.

Açıklamada “Genel Sekreter, Irak Hükümetini ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi, Irak topraklarının Türkiye'ye karşı sınır ötesi saldırılarda kullanılmamasını sağlamaya çağırmaktadır” denildi.

Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban'ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe gazetecilerin konuyla ilgili bir sorusu üzerine, “Aslında konuyla ilgili ilk sorun Türkiye'ya karşı terör saldırıları düzenleyen PKK teröristlerinin bulunması. Bu kötü bir durum ve bu durumu hem biz BM olarak hem de tüm uluslararası toplum defalarca kınadık. Bu sorunun hem Irak'ta hem de Türkiye'de durması için neler yapılabileceği konuşuluyor, bu sorunun halledilmesi gerek, çünkü insanlar öldürülüyor” dedi.

Pascoe, bu sorunun nasıl durdurulacağı konusunda önce Irak'ta bazı adımların atılması gerektiğine inandıklarını, ama bu sırada tarafların sabırlı olmasını ve sınır ötesinde herhangi bir hareketlilik yaşanmadan sorunun çözülmesini istediklerini belirtti.

Türk diplomatik kaynaklar, BM'nin sorunun ilk kaynağında PKK terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını göstermesinin olumlu olduğunu belittiler.
Hurriyet



Bu haber 179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs