En Sıcak Konular

Bu tasarı asla geçmemeli!

18 Ekim 2007 22:44 tsi
Washington Büyükelçisi Şensoy, tasarının mutlaka çekilmesi gerektiğini söyledi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, 1915 olaylarıyla ilgili tasarının ABD'de kabul edilmesi halinde bunun başka ülke parlamentolarına emsal teşkil edeceğini belirtti.

Şensoy, "Benzeri kararlar, AB üyesi ülke parlamentolarından çok daha kolay geçer. Daha fazla ileriye gitmeden bu konuda bir çıkış yolu bulunmalı. Aksi takdirde, Ermeni diasporasına çok önemli kozlar verilir. Konuyu BM'ye götürülebilir, tazminat ve toprak gibi farklı taleplerde bulunabilirler" dedi.

Şensoy, TBMM Dışişleri Komisyonuna, tasarıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Şensoy, Türk-ABD ilişkilerinde, ambargo konulduğu dönemler de dahil olmak üzere, ABD'deki hiç bir Türk büyükelçinin istişare için bile geri çağrılmadığını ifade ederek, ilk kez bir Türk Büyükelçinin "duyarlılık gösterilerek" çağrıldığını ve bunun da ABD'ye güçlü bir mesaj olduğunu kaydetti.

Şensoy, ABD'de hiçbir zaman Türkiye lehine bu düzeyde güçlü bir lobi faaliyeti yapılmadığını belirterek, "Tasarının çıkmaması için Bush da dahil herkes milletvekillerini aradı" dedi.

ABD'li yetkililerin çabaları sonucunda kendilerinin de 100'ün üzerinde milletvekiliyle temasa geçtiğini anlatan Şensoy, temaslar sonucunda bazı milletvekillerinin tasarıdan imzalarını çektiklerini hatırlattı.

Yahudi lobisini kazanmalıyız

Türkiye'nin ABD'deki Yahudi lobisini yeniden kazanması gereğine işaret eden Şensoy, geçmişte Yahudilerin Türkiye'ye büyük destek verdiğini hatırlattı.

ABD kamuoyunda "Türkler birkaç gün konuşup sonra unuturlar" izlenimi bulunduğunu belirten Şensoy, bu izlenimin yok edilmesi gereğini vurguladı. Tasarı; Temsilciler Meclisine gelmeden bazı yaptırımlar uygulanması gerektiğini kaydeden Şensoy, bunun dozajının da iyi ayarlanmasının şart olduğunu söyledi.



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs