En Sıcak Konular

Sahte üsteğmenin amacı neydi?

18 Ekim 2007 20:12 tsi
Kardeşini görme bahanesiyle geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ortalığı karıştıran resmi kıyafetli sahte üsteğmen, görevli bir teğmen tarafından fark edildi. Etrafına emirler yağdıran sahte üsteğmen, polis ekiplerinin çalışması sonucu resmi kıy

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde resmi üsteğmen kıyafetiyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen M.D., (30) hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giriş yapmak istedi. Ancak kapıdaki görevli polisler, M.D'ye kendisini içeriye alamayacaklarını ön kapıyı kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Protokol kapısındaki polislerle bir süre sohbet eden sahte üsteğmen M.D. "Benim kardeşim asteğmen, cezaevinden sanık getirecekler. Ben kardeşimi görmeye geldim" dedi. Ardından adliyenin ön kapısına geçen sahte üsteğmen, terör, organize suçlar ve uyuşturucu davalarından yargılanan sanıkların tutulduğu nezarethanenin koridorunda bir süre dolaştı.

Tekirdağ F tipi cezaevinden terör suçun yargılanan sanıkları getiren teğmenle bir süre sohbet eden M.D., teğmene Bursa'dan tayin olduğunu ve bu bölgede görevli olduğunu ifade etti. Üstünün davranışlarından şüphelenen teğmen, bölge komutanlığını arayarak, M.D.'yle ilgili bilgi almak istedi. Ancak böyle bir tayin işlemin gerçekleşmediğini öğrenen teğmen, durumu karakola bildirdi.

Sahte üsteğmen M.D. adliyeden ayrılmak üzereyken, cezaevi araçlarının başında nöbet tutan askerlerle diyaloğa geçti. Üsteğmen kılığındaki M.D. askerlere, "Yorulduysanız gidin dinlenin benden çay için" dedi.

Olayın ardından harekete geçen teğmen ve karakoldaki polisler, çevrede aramalara başladı. Yunus ekiplerine de verilen bilgilerle Beşiktaş İlçesi'nde sahte üsteğmen arandı. Sahte üsteğmen, kendisini fark eden teğmen ve Beşiktaş İlçe Emniyetinin çalışmaları sonucunda Beşiktaş çarşısında yakalandı.

Olayın ardından adliyenin güvenlik savcısı Nazmi Okumuş, adliyenin ön bahçesine inerek teğmenden bilgi aldı.

Yakalanan sahte üsteğmen M.D., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Basın mensuplarını karşında gören sahte üsteğmen görüntü vermemek için yüzünü kapadı.

Araçtan indirilen resmi kıyafetle indirilen sahte üsteğmenin yanında bir üsteğmen kıyafetinin daha bulunduğu gözlendi.

 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,326 µs