En Sıcak Konular

Teröre karşı yeni silah: İmamlar!

18 Ekim 2007 19:22 tsi
Teröre karşı  yeni silah: İmamlar! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, deprem, sel, açlık gibi afetlerle bölücü teröre karşı toplumun tek vücut olabilmesi için din görevlilerinin aktif rol alması gerektiğini söyledi

Cami imamlarının sel, deprem, açlık gibi afetlerde aktif rol almaları gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, bölücü teröre karşı da din görevlilerinin ellerini taşın altına sokmaları gerektiğine işaret etti.

Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen seminerle din görevlilerine afet zararlarını azaltma eğitimi verildi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, "Deprem Dede" olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve din görevlileri katıldı.

Zaman'ın verdiği habere göre, seminerin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, din görevlilerinin görevlerinin camilerle sınırlı olmadığını vurguladı. Cami imamlarının sel, deprem, açlık gibi afetlerde aktif rol almaları gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, bölücü teröre karşı da din görevlilerinin ellerini taşın altına sokmaları gerektiğine işaret etti. Dünyanın neresinde olursa olsun hak ihlali yapılan, gözyaşı olan yerlere din görevlilerinin gitmesi gerektiğini kaydeden Bardakoğlu, "Afet durumlarında toplumun önünde, ona moral veren, paylaşmayı öğreten din görevlilerine ihtiyaç vardır." diye konuştu. Deprem karşısında sadece binaların dayanıklı olmasının yeterli olmadığını belirten Bardakoğlu, "İnsanların da dayanıklı olmaları önemli. Bunun için de toplum önderlerinin insanlara bu gücü vermeleri gerekiyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile önemli çalışmalar yapacaklarına inandığını kaydeden Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, 140 yıl aradan sonra din görevlileri ile birlikte çalışmaya başladıklarını aktardı. Türk Kızılayının dünyanın dört bir tarafına yardıma koştuğunu anlatan Küçükali, "Bir elin verdiğini diğeri görmemeli anlayışıyla, insan onurunu koruyarak yardım yapılması gerekir. Kameralar karşısına geçip, reklam peşinde koşarak yardım yapılmaz." şeklinde konuştu. Küçükali, "Bizim bir ayağımız eksikti. Şimdi onu da tamamlıyoruz. Din görevlileri ile çalışmaya başladık. Bize göre toplum önderleri, din görevlileri, öğretmenler ve muhtarlardır." dedi. Kızılay'ın geçmişte kötü günler geçirdiğini ifade eden Küçükali, düzgün insanlarla artık başlarının dik olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, toplantının bir ilk olduğuna işaret ederek, din adamlarına deprem öncesinde ve sonrasında ne yapmaları gerektiğinin anlatılacağını ifade etti.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da bu tür çalışmalarla din görevlilerinin toplum içerisindeki öneminin anlaşılacağını ve her türlü kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından seminere katılan din görevlilerine Kızılay görevlileri tarafından sinevizyon eşliğinde deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

 

 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs