En Sıcak Konular

CHP'li vekil: Vurulursam İbo yaptı

18 Ekim 2007 16:48 tsi
CHP'li Mustafa Özyürek, vurulursa bunu yapanın İbrahim Tatlıses olacağını söyledi.

İbrahim Tatlıses'in kendisi hakkındaki tehdit ve şantaj dolu konuşmasından sonra maruz kalacağı saldırılarden Tatlıses'in sorumlu olacağını dile etiren Mustafa özyürek, ATV televizyonuna bir yazı göndererek, kendisine cevap hakkı verilmesini istedi.

Şırnak'ta 13 askerin şehit edildiği gün televizyonların eğlence programlarını kesmeyerek dansöz oynatmasına tekpi gösteren Mustafa Özyürek, özellikle TMSF kontrolünde bulunan ATV televizyonundaki uygulamayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vermişti. Eleştirilerin hedefinde yer alan İbrahim Tatlıses ise şov programında Özyürek'e cevap vermişti.

Muftafa Özyürek, ATV televizyonuna gönderdiği yazıda, İbrahim Tatlıses'in 14 Ekim tarihinde yayınlanan İbo Show programında kedisine hakaket ettiğini, 'Sayın vekilim aklınızı başınıza alacaksınız' diyerek kendisini tehdit ettiğini ifade etti.

Tatlises'in kendisi için "Bu da Sayın Milletvekili Mustafa Özyürek'e kapak olsun" diyerek çirkin ifadeler kullandığını dile getiren Özyürek, soru önergesinde İbo Show ve İbrahim Tatlıses'ten bahsetmediğini, muhattabının Tatlıses değil, Başbakan Erdoğan olduğunu hatırlattı.

Soru önergesinde, 13 şehit haberlerinin verildiği sırada televizyonların magazin ve eğlence programlarını kesmemesine tepki gösterdiğini anlatan Özyürek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "ATV yöneticileri, basında da genişçe yer alan soru önergesi ile ilgili bana bilgi vererebilirlerdi. Çünkü şehit haberleri duyulduktan sonra eğlence programlarını durdurup durdurmamak yöneticilerin sorumuluğundadır. Programda şarkı söyleyen ve sunuculuk yapan sanatçı İbrahim Tatlıses herhalde programı durdurma yetkisine sahip değildir.

İbrahim Tatlıses'in adından ve programından bahsedilmemesine rağmen, şahsıma yönelik tehdit ve hakaretlerle dolu konuşma yapmasından sonra maruz kalacağım saldırılardan İbrahim Tatlıses sorumlu olacaktır. Şunun bilinmesini isterim ki; milletin verdiği yetkiye dayanarak denetim hakkımı kullanırken tehdit ve şantaja boyun eğmem söz konusu olmayacaktır. ATV yönetiminden bu açıklamamamın, İbo Show programında aynen yayınlanmasını, cevap hakkı olarak talep ediyorum."

Aktif haber



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs