En Sıcak Konular

Türkiye bile bile bataklığa saplanmasın!

18 Ekim 2007 14:22 tsi
Türkiye bile bile bataklığa saplanmasın! Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, sınırötesi operasyon tezkeresiyle ilgili tavrını açıkladı. Uras, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin K. Irak'a girmesi için, 'Bile bile bataklığa saplanmaktı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufiık Uras, Türkiye Büyük Millet Mec-lisi'nde görüşülen tezkere öncesinde, görüşlerini ve tezkereye ilişkin tavrını Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. AKP hükümetinin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon yapılması ile ilgili tezkereyi Meclis'e getirmesini eleştiren Uras, "bu tezkereye 'kınından çıkan bıçağı sonuna kadar saplamaya' hevesli CHP ile Meclis'te 'bölücü keşfine çıkmış' olan MHP destek veriyor. Siyasi partiler şiddet ve çatışma kültürüne hizmet etmemelidir. Eline silahı kapanın oraya buraya ateş ettiği bir ortam, hiç kimse için arzulanır değildir ve olmamalıdır" diye konuştu.

'TÜRKİYE BATAKLIĞA SAPLANIR'

Diplomasi yapmak için askeri yöntemlere ihtiyaç duyulmasının yanlış olduğunu dile getiren Uras, tezkereye karşı olduklarını belirtti. Sınır ötesi operasyonun daha fazla ölüm, daha fazla acı ve daha çok kan akması anlamına geldiğini ifade eden Uras şöyle konuştu: "Tezkere, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun bugünkü ortamında, Kuzey Irak'a müdahale için tezkere çıkartmak, sonu belirsiz bir maceraya atılmak demektir. Bölgemizin ve ülkemizin daha çok şiddete değil, barışa ihtiyacı vardır. Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi, bölgemizde ABD'nin yarattığı savaş bataklığına bile bile saplanmak demektir. Şu çok açık ki; Kürt sorununun çözümü ve toplumda barışın tesisi için atılması gereken adımlar ülkemizin içindedir, dışında değil. Sorunun sadece bir güvenlik meselesi olarak algılanması nedeniyle, yıllardır yapılanların çözüm yönünde kalıcı ve olumlu bir etkisi olmamıştır"

PKK'YA 'SİLAH BIRAK' ÇAĞRISI

Uras, basın toplantısında PKK'yı da eleştirdi. PKK'nın silahlı saldırılarla, mayınlarla, bombalarla Kürt sorununun barışçıl çözümünü imkansız hale getirdiğini ifade eden Ufuk Uras PKK'nın derhal silah bırakması gerektiğini kaydetti. Uras, "Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte, bölge halkının kendi temsilcilerini çözümün bir parçası olmaları için Meclis'e gönderdiği koşullarda, silahlı mücadelenin ve şiddetin tırmandırılmasının hiçbir haklı ve meşru gerekçesi yoktur. Bu tehlikeli bir oyundur"

DTP'LİLERE BASKILARA SON'

BirGün gazetesinde yer alan habere göre, PKK'nın savunulur yanı olmayan eylemleri sürdürmesini "kışkırtma" olarak değerlendiren Uras, bu durumun demokratik yollarla Meclis'e giren DTP'li vekiller için de son derece olumsuz koşulların oluşmasına neden olduğunu kaydetti. DTP'li milletvekilleri üzerindeki baskılara ve dışlama çabalarına son verilmesini isteyen Uras, "bu meclis toplumdaki farklı fikirlere ve eğilimlere tahammül edemeyecekse, toplumda bu tahammülsüzlüğün sonuçları çok daha ağır olur" dedi.

BARIŞ VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIN

Uras basın toplantısında, demokrasi, barış, eşit koşullarda bir arada yaşamaktan ve adaletten yana olan herkesi, meslek örgütlerini, sendikaları, aydınları, yurttaş girişimlerini, demokratik dernekleri ve kuruluşları tezkereye ve uygulanmasına karşı tutum almaya çağırdı.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de önceki gün TBMM Grubu'nda yaptığı açıklamada, sınır ötesi operasyona karşı olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini, bu nedenle de bir linç politikasıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Türk Türkiye'deki tabloyu şöyle tarif etti "Bugün bu güvercinlere saldırtılmak üzere şahinler hazırlamış bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir linç politikasıyla karşı karşıyayız. Bunun işaretlerini almaya başladık. Bu gerçekten kimseden çıt çıkmıyor. Genel merkezimize kurşunlar sıkılıyor, parti binalarımıza silahlı saldırılar yapılıyor. Bu, bize karşı çeteleri cesaretlendirmek olarak değerlendirilmeli." Emek Partisi de (EMEP) tezkereye karşı olduklarını açıklayarak sınır ötesi operasyonun halklar arasında düşmanlığı derinleştireceği uyarısında bulundu.



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs