En Sıcak Konular

İzmir'de katliama polis engel oldu!

18 Ekim 2007 14:58 tsi
İzmir'de katliama polis engel oldu!
İzmir Polisi, byük bir felaketi önledi. İzmir'de daha önce 1 kişinin ölümü ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaların sorumluları yakalandı. Aynı kişilerin diğer patlamalardan 3 kat büyük yeni bir eylem için hazırlık yaptığı belirtildi..

İzmir'de meydana gelen patlamalarla ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü üyelerinin tezkere nedeniyle yeni bir bombalama eylemi hazırlığında oldukları ve söz konusu eylemle ilgili olarak hazırladıkları bomba düzeneğinin diğer patlamalardan 3 kat daha etkili olacağı belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabaha karşı Kadifekale semtinde farklı evlere düzenledikleri operasyonlarda, Buca'da 2 Ekimde 1 kişinin ölümü ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan patlamalarla ilgili olarak, F.Y. ile bu olaylarda kendisine yardım ettiği belirlenen kardeşi N.Y, akrabaları oldukları belirlenen Z.T, M.T, A.T, M.T, M.T'yi yakalayarak gözaltına aldı.

İnternethaber'de verilen habere göre, F.Y'nin kayınpederinin evinde yapılan aramada ise 2 kilo amonyum nitrat, 1 el bombası, bomba düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların sorgulanmalarına başlandığı bildirildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Buca'da meydana gelen patlama olaylarının ardından, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, motosikletin olaydan 1 gün önce 20.40 sıralarında olay yerine bırakıldığını tespit etti. Motosikleti bırakan terör örgütü üyesinin poliste motosiklet hırsızlığı suçundan sabıkası bulunan F.Y. olmasının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı.

F.Y'nin Kadifekale'de oturduğunun tespit edilmesi üzerine takip başlatan ekipler, bombayı Mardin'den getiren kuryelik yapan terör örgütü üyesinin de kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için takip etmeye başladı.

Tezkere konusunun gündeme gelmesinin ardından terör örgütü PKK tarafından yeni bombalama eylemi gerçekleştirmesi yönünde talimat alındığını tespit eden polis ekipleri, F.Y. ve Buca'daki bombalama olaylarında kendisine yardım ettiği belirlenen 6 kişiye yönelik operasyon düzenlenme kararı aldı.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs