Yeni kabinenin karnesi! | " /> Yeni kabinenin karnesi! | "/>

En Sıcak Konular

‘Hayalet’ kabine iş başında: Yeni kabinenin karnesi!

18 Ekim 2007 13:14 tsi
‘Hayalet’ kabine iş başında: Yeni kabinenin karnesi! 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti’nin yüzde kırk yedi ile tekrar iktidara gelmesi uzmanlar tarafından kamuoyunun istikrar arayışı olarak yorumlandı. Erdoğan yeni bir kabine kurarak Türkiye’nin devasa sorunları için kolları sıvadı. Peki, yeni kab

Türkiye 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşadığı buhranlı günlerden seçimlerde alınan sonuçlarla çıktı. AK Parti yüzde kırk yedi ile tekrar iktidara gelirken, uzmanlar bu sonuçları “istikrar arayışı” olarak yorumladı.

Seçim sonrasında Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın ilk işi yeni bir kabine kurmak oldu. İkinci dönem kabinesinin önemli isimleri barındırması hükümetin bu dönemki performansının da yüksek olacağı beklentisi yaratırken, kabine üyelerinin ortaya koyduğu bir buçuk aylık performans eleştiri oklarını üzerine çekiyor. Türkiye terör, sınırötesi operasyon, Malezya tartışması, referandum, yeni Anayasa gibi kritik konuları tartışırken Başbakan Erdoğan’ın yalnız kaldığı, eleştirileri yalnız başında göğüslediği, kabine üyelerinin gözlerden uzak durduğu dikkatlerden kaçmıyor. İşte isim isim yeni ‘hayalet’ kabinenin karnesi…

Kritik bakanlıklar:

Başbakan Erdoğan: Başbakan Erdoğan geçen bir buçuk aylık süre zarfında tüm kritik konularda eleştirileri göğüsleyen tek isim oldu. Artan terör, sınırötesi operasyon, referandum, anayasa tartışmaları gibi kritik konularda kabineden yeterli yardımı alamayan Erdoğan’ın yorgunluğu dünkü tezkere oturumunda yüzünden okunuyordu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül: Türkiye sınırötesi operasyonu konuşuyor ancak Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün şu ana kadar bu konu ile ilgili tek bir sözü gazetelerin anasayfasına çıkmış değil. Dün meclisinde sınırötesi operasyon tezkeresini oylayan Türkiye’nin Savunma Bakanı Gönül konu ile ilgili inisiyatif almıyor. Onun yerine açıklamalar Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay’dan geliyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: Benzer bir durum Beşir Atalay için de geçerli. Türkiye terörü tartışıyor ancak son bir buçuk ayda Türkiye’nin içişleri bakanı Beşir Atalay’ın terörle ilgili akıllarda kalan tek bir cümlesi yok! Öte yandan Atalay’ın İçişleri Bakanlığını ilgilendiren diğer konularda da akıllarda kalan bir açıklaması yok!

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: Gariptir, Türkiye yeni Anayasa’yı tartışıyor. Ancak Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de kendi alanındaki önemli bir konuda inisiyatif almayan isimlerden. Meclis Anayasa komisyonu çalışmalarını sürdürür, hükümet Anayasa ile ilgili ciddi eleştirilerle yüzleşirken Şahin’in bu konu ile ilgili tek bir cümlesinin hafızalarda yer etmemesi ilginç.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan: Türkiye’nin bölgesinde kritik bir dönemden geçtiği ortada. Ancak etkin olmamakla suçlanan Babacan da eleştirilerden nasibini alıyor. Bugün İyibilgi’de Babacan ile ilgili önemli bir eleştiri okudunuz. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek: Bakan Çiçek, hükümet sözcüsü olmasının getirdiği yükle de, Başbakan Erdoğan’dan sonra en çok kameraların karşısına çıkan ve gündem belirleyen isim olarak ön plana çıkıyor. Çiçek kamuoyunun tanıdığı birkaç bakandan birisi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Yoğun gündemin yaşandığı şu günlerde Türkiye eğitimine zaman ayıramıyor olabilir. Okullar açılalı bir ay oldu. Belki Çelik eğitim ile ilgili önemli kararlar alıp bunları kamuoyuyla paylaşmıştır. Ancak gündemin altında ezilmiş ve bize ulaşmamış olabilir. Ama Çelik’in de hafızamızda yer eden tek bir cümlesi yok!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: Kemal Unakıtan bugün bütçe ile ilgili basın toplantısı düzenlemeseydi, aklımızda seçim öncesinde Eskişehir stadında taraftarlara seslendiği görüntüyle kalacaktı.

Üzerinde durulması gereken bakanlar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken: Ekonomide koordinasyon görevi gibi önemli bir sorumluluk kendisine verildi. Geçtiğimiz haftalarda hükümetin ekonomik programını açıkladı. Kendisini sadece o açıklama ile tanıdık.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: Aileden sorumlu devlet bakanı. Şu ana kadar bir çıkış yapmadığı gibi Malezya tartışmasında da susmasını bildi. Halbuki bu tartışmada birkaç açıklamada bulunabilirdi. Kadın olarak kabinede bulunması gereği. Ama yapmadı. O daha çok şıklığı ile dikkatleri çekiyor.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Büyük umutlarla İngiltere’den transfer edilen Şimşek aslına bakılırsa görevini yerine getiriyor. Kendisini sık sık ekonomi sayfalarında görmek mümkün. Ancak yaratılan beklenti öyle yüksekti ki Şimşek’in az da olsa bu beklentinin altında ezildiği söylenebilir.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: Ankara Ticaret Odası eski başkanı Çağlayan da hükümetin büyük beklentilerle arasına kattığı bir isim. Kendisinden çok şey bekleniyor, ancak ilk bir buçuk aylık karnesi zayıf. En azından kendisine basında yer bulacak adımlar atmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Tarafsız bir gözle bakarsak kabinenin en çalışkan ismi. Günay kendi çabasıyla kendisine hareket alanı yaratıyor. Hiçbir bakan gazetelerde yer bulamazken Günay AKM gibi konularda yaptığı çıkışlar ve çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Su ile ilgili çalışmaları bilindiğinden Çevre Bakanı olduğu öğrenildiğinde tüm Türkiye’de heyecan yaratmıştı. Ancak Bir buçuk aylık karnesi zayıf. Üstelik Kazdağları ile ilgili sorunda basın kamuoyu oluşturduktan sonra gelişmeye müdahil olması tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Bu bakanları tanıyan var mı?

Şimdi arkanıza yaslanın ve aşağıdaki isimlere göz atın. Bir buçuk aylık dönemi göz önüne alın ve aşağıda ismi geçen bakanları tanıyıp tanımadığınızı kendinize sorun:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı
Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu
Devlet Bakanı Mehmet Aydın
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler

www.iyibilgi.com ÖZEL



Bu haber 1,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs