En Sıcak Konular

Türkiye'yi 'küçük düşüren' yorumlar

18 Ekim 2007 12:12 tsi
Yunanistan'ın galibiyetiyle sona eren maçla ilgili ilginç yorumlar...Macar basını: Türkiye tanınmaz halde, Yunan basını: İstanbul alındı, UEFA: Yunanistan intikam aldı.

Yunanistan basını: İstanbul alındı

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda Yunanistan’ın deplasmanda Türkiye’yi 1-0 mağlup ederek finallere katılmayı garantilemesi Yunan basınında coşkuyla karşılanırken, Yunanistan Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi ise maçın ardından hacklendi.

Milli takımımıza karşı bugüne kadar galibiyeti bulunmayan Yunanistan'ın bu ilk galibiyetini İnternet Haber Ajansı in.gr okurlarına "55 yıl sonra ilk zafer" başlığı ile duyururken, Atina Haber Ajansı "Milli takım Euro finallerinde" manşetini kullandı.

Ethnos Gazetesi, grupta Türkiye ile sahalarında oynadıkları ve 4-1 kaybettikleri maçın rövanşını aldıklarını vurgulayarak, "İstanbul’dan mutlu dönüyoruz ve finallere gidiyoruz" ifadelerini kullanırken, Kathimerini Gazetesi ise "Milli takım Türkiye’yi yendi ve finaller için biletini aldı" şeklinde yazdı.

Sport24 manşetini bir şarkıdan alarak "Bütün Boğaz’ı içmek istiyorum" diye yazarken, Metro Sport "İstanbul alındı", "55 yıl sonra Yunanlılar kazandı" başlıklarını sayfalarına taşıdı. Sportime ise Türkiye karşısında galibiyeti kazandıran milil takım oyuncularına övgüler yağdırırken, futbolcuları için  "imparatorlar" ifadesini kullandı. Sportnet "İstanbul’un fethi Türkiye-Yunanistan: 0-1" başlığıyla galibiyeti okurlarına duyurdu.

Yunan televizyonları da yazılı ve internet basının galibiyet çoşkusunu paylaşırken, Devlet televizyanı ERT galibiyeti "İstanbul’da tarihi zafer" anonsuyla izleyenlerine aktardı. Skai TV ise “Milli takım 2008 biletini mühürledi” ifadesine yer verdi.

UEFA: Yunanistan intikamını aldı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), dün akşam oynanan ve Yunanistan'ın 1-0'lık galibiyetiyle sona eren Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçıyla ilgili resmi internet sitesinde yaptığı haberde ''İstanbul zaferi Yunanistan'ı Avrupa Şampiyonası'na taşıdı'' başlığı kullanıldı.

Haberde, son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ın, Türkiye maçını kazanarak Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa organize edeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeyi garantilediği belirtilirken, Yunan Milli Takımı'nın burada unvanını korumak için çalışacağı kaydedildi.

Yunanistan'ın 79. dakikada Ioannis Amanatidis'in ayağından kazandığı golle İstanbul'un ateşli ortamının üstesinden geldiğini yazan internet sitesi, Pire'deki maçta Türkiye'ye 4-1 yenilen Yunanistan'ın böylece intikamını aldığını kaydetti.

Maçın ilk dakikalarında konuk ekibin daha etkili olduğunu okuyucularına duyuran uefa.com editörleri, Türkiye'nin Hamit, Gökdeniz ve sonradan oyuna giren Arda'nın ayağından kazandığı gol şanslarını değerlendiremediğini yazdı. Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'nda Yunanistan'ın 25 puanla şampiyona bileti aldığı, grup ikinciliği için ise Türkiye ve Norveç'in çekişeceği de yazılanlar arasında yer aldı.

Macaristan basını: Türkiye tanınmaz halde

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde dün akşam yapılan Türkiye-Yunanistan maçı, aynı grupta bulunan Macaristan'ın medyasında geniş yer aldı.

Macaristan'ın günlük çıkan tek spor gazetesi olan Nemzetisport, dördüncü sayfasını Türkiye-Yunanistan maçına ayırdı. “Türkleri döven Yunanistan” başlığı atan gazete, “Yunanistan, İstanbul'da bulduğu birçok pozisyonu değerlendiremezken, ofsayttan bulduğu golle maçı kazandı” diye yazdı.

Macar gazetesi, Yunanistan'ın tarihinde ilk kez Türkiye'yi yendiğine de değinerek, “Maçı Yunanlar haketti” yorumunu yaptı. “Fatih Terim ve öğrencileri tanınmaz halde” ifadelerini de kullanan gazete, “Yine de Türklerin kağıt üzerinde bir şansı var. Finallere gitmek için Türkiye'nin Norveç'i, Norveç'te yenmesinden başka şansı yok” değerlendirmesinde bulundu.

Macaristan'da çok saygın bir internet futbol sitesi olan “nb1.hu” ise “Türkler zor duruma düştü” yorumunu yaptı. Site, Macaristan'a karşı da zorlanan ay-yıldızlıların deplasmanda 4-1 yendikleri Yunanistan'a evinde 1-0 yenildiğini, tehlikeli oynayan Yunanların ofsayt kokan bir golle maçı kazandığını aktardı.

Hid Magazin ise “Fatih Terim eski Terim değil. Takımlarında oynamayan formsuz futbolculara yapışması anlamsız. Türk takımında devşirme Mehmet Aurello'dan başka gerçek ruhla oynayan futbolcu kalmamış” diye yazarken, “Ay-yıldızlılar son 5 maçtan bu yana tanınmaz haldeler. Finallere gitmek için Norveç'i deplasmanda yenebilirler mi, çok zor” yorumunda bulundu.

 

Haber7



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs