En Sıcak Konular

Büyükanıt: Son şeklini görmeden yorum yapmam

17 Ekim 2007 23:51 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM'nin gündemindeki tezkerenin son şeklini görmeden bir yorum yapmasının doğru olmadığını söyledi.

İtalya Genelkurmay Başkanlığının resmi davetlisi olarak Roma'da bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye Büyükelçiliğinde onuruna verilen yemekten sonra Türk gazetecileriyle sohbet ederken ziyareti hakkında genel bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükanıt, tezkerede olası bir sınır ötesi operasyonun tam olarak neyi veya kimleri hedef alacağının da belirtilmesi yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Tezkerenin taslağını elbette biliyoruz. Çünkü tezkere Genelkurmayın da katkılarıyla, müşterek bir şekilde hazırlanmıştır. Şunu bir kere söyleyeyim: Tezkere, hükümete yetki veren bir tezkeredir.

Meclis, hükümete yetki verir. Hükümet de ihtiyaç duyduğunda, Silahlı Kuvvetlere yetki verir. Şimdi tezkerenin kabulünden önce benim herhangi bir yorum yapmam hiç doğru olmaz. O nedenle, yorum için Meclisten nasıl bir tezkere metni çıkacağını görmemiz lazım."

Orgeneral Büyükanıt, Haşimi'nin, "Ankara ziyaretinden istediğini aldığı" yolundaki sözleriyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Haşimi, 'İstediğimi aldım' diyor, ama ben ne aldığını bilmiyorum. Alışveriş mi yapmış, ne yapmış, ne almış? Ben bilmiyorum" diye konuştu. "Haşimi, sorunun sınır ötesi operasyona gerek kalmadan çözülmesinin mümkün olduğunu ima etmek istemiş gibi görünüyor. Bu konuda siz umutlu musunuz?" sorusunu da Büyükanıt, "Dediğim gibi, ne aldığını, ne konuştuğunu bilmiyorum. Bilmediğim bir konuda nasıl yorum yapayım?" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü konusunda Türkiye'nin rahatsızlığını, ABD başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerdeki askeri muhataplarına öteden beri her vesileyle iletmekte olduklarını kaydetti.

aktifhaber



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs