En Sıcak Konular

Soğuktan gelen 'garip' bir ses!

17 Ekim 2007 23:39 tsi
Soğuktan gelen 'garip' bir ses! "Rusya'nın Sesi" tezkereyi değerlendirdi. Değerlendirdi ama PKK terörü konusunda pek bilinmeyen bazı gerçekleri de yazdı. İşte Türkçesi kötü ama içeriği garip bir metin! Rusya'dan sevgilerle!

"Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hükümetin, Kuzey Irak'ta Kürt teröristlerin faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesine ilişkin teklifleri görüşülecek. İlgili tezkerede askeri ope¬rasyonun gerçekleştirilmesi de öngörüldü.

İki yılı aşkın bir süredir Ankara, ABD, Irak ve Avrupa Birliği yöneticileri ile Kuzey Irak'ta Kürt savaşçılarına karşı geniş kapsamlı askeri operasyonun gerçekleştirilmesi olanağı ve bunun amaca uygunluğu konusunda en yüksek düzeyde aktif görüşmeler sürdürüyor.

Türkiye'nin görüşmelerdeki ortakları Ankara'yı Kürt probleminin çözülmesi amacı ile diplomatik ve politik çabaların sürdürülmesi gereğine inandırmağa çabalıyorlar. Onlar, öncelikle ABD, teröristlere para ve silah temin eden kaynakların kaldırılması amacı ile bazı somut önlemler alınacağını en yüksek düzeyde çok kez vaad etti.

Öğrenildiğine göre savaşçılar için başlıca silah ve patlayıcı kaynağı, Irak'ta konuşlandırılan Amerikan birlikleridir.Yasadışı silah ticareti Amerikan askerleri için gündelik iş haline geldi. Teröristlerin banka hesaplarına gelince,T ürkiye'nin NATO ve Avrupa Birliğindeki ortakları bu hesapları kapatmaya acele etmiyorlar. Halbuki Ankara onlara sözü geçen bankaların bulundukları yerleri içeren somutler liste sundu.

Türkiye'nin müttefikleri vaatlerini yerine getirmediler. Halbuki yalnız bu yıl terör eylemleri sonucu bir çok Türk askerinin ölmesi her halde Ankara'nın sabrını tüketti. Ankara Batı’yı çifte standart politikası gütmekle suçlıyarak Kuzey Irak'ta sınır ötesi operasyonu tek yanlı olarak gerçekleştirmeğe hazır olduğunu duyurdu.

Hükümetçe hazırlanan tezkerede Kür teröristlere yönelik önlemler arasında askeri operasyon gerçekleştirilmesi de öngörüldü. Bu tezkerenin Mecliste onaylanmasından sonra diplomatik ve diğer önlemlerin olumlu sonuçlar vermemesi durumunda hükümet ve orduya bir yıl içinde Kuzey Irak'ta askeri operasyon gerçekleştirilmesi için yetki verilecek.

ABD, Avrupa Birliği, Irak hükümeti ve Irak Kürdistanı özerk bölgesinin yönetimi Türkiye tarafından sınır ötesi operasyon gerçekleştirmek niyetine karşı geldiler. Onların kanısınca askeri operasyon Irak'ta ve tüm olarak bölgede güvenlik açısından durumu gerginleştirecek.

Türkiye'nin iktidar partisi ile başlıca muhalif partileri Türkiye hükümeti ve askeri çevreler askeri operasyon yapılmasından yanadırlar. Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye' nin olası sınır ötesi askeri operasyonun bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeğe hazır olduğunu duyurdu. Bu bedel gerçekten büyük olabilir.Ve Ankara bunu anlıyor. Söz konusu can kaybı ve maddi hasarın yanısıra ABD, Avrupa Birliği ve komşu Irak ile zaten gergin ilişkilerin daha da kötüleşmesi olasılığıdır.

Şu hususa da işaret etmemek elden gelmiyor. ABD başta olmak üzere Türkiye'nin müttefikleri, olası askeri operasyona karşı geldikleri halde resmi ikili belgelerde sağlama bağlanan yükümlülüklerini yerine getirmemekle Ankara'yı kuvvet kullanmağa teşvik ediyorlar."

VOR



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs