En Sıcak Konular

Şimdi buna inanalım mı?

17 Ekim 2007 23:18 tsi
Şimdi buna inanalım mı? 
Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı sınırötesi operasyon yapması için geri sayım başladı. Düne kadar PKK için kılını kıpırdatmayanları bir telaş aldı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, operasyona ihtimal vermediğini belirterek inanılması güç de bir

"Kuzey Irak'taki yerel Kürt güçleri, PKK ile mücadelede Türk güçlerine yardımcı oluyor."


Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile bu sabah görüşen  Talabani, öğlen çalışma yemeğinde Fransa Dışişleri Bakanı Bernard  Kouchner ile bir araya gelen Talabani, terör örgütü PKK'nın kuzey  Irak'ta barınmasını istemediklerini söyledi.

Irak anayasasına göre yabancı askeri güçlerin Irak topraklarında  bulunmasının yasa dışı olduğunu söyleyen Talabani, terör örgütü PKK'nın "Kürt halkının davasına zarar verdiğini" ifade etti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Ankara'ya yaptığı  ziyarete atıfta bulunan Talabani, Türk hükümetiyle iyi ilişkiler içinde  bulunduklarını belirterek, Erdoğan hükümetinin önümüzdeki günlerde  Irak'a sınır ötesi bir operasyon yapacağını düşünmediğini söyledi.

Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK ile nasıl mücadele edeceklerinin  sorulması üzerine Talabani, kuzey Irak'taki yerel Kürt güçlerinin, terör  örgütü PKK ile mücadelede Türk güçlerine yardımcı olduklarını ifade etti.

Talabani, sınır güvenliği konusunda Irak-ABD ve Türkiye arasındaki üçlü  komitenin yeniden güçlendirilmesinin bu konuda yardımcı olacağını da  söyledi.

Kouchner de aynı soruya verdiği yanıtta, "Türkiye-Irak sınırındaki  güvenlik sorununun barışçıl bir şekilde çözümlenmesini umut ediyorum"  dedi.

3-4 Kasım da İstanbul'da yapılacak Irak toplantısına katılacağını  söyleyen Kouchner, bu toplantıya somut önlemlerle katılacaklarını  söyledi.

"PKK'YA TERKET DEDİK"  

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Elysee  Sarayında yaklaşık 45 dakika süren görüşmesinin ardından da Talabani gazetecilerin sorusu üzerine, terör örgütü PKK'nın eylemlerinin Türkiye'deki demokratikleşme  çabalarına zarar verdiğini de ifade ederek, "PKK'nın faaliyetleri öncelikle kuzey Irak, sonra da  Türkiye'nin istikrarına zarar veriyor. PKK'dan eylemlerine son vermesini, aksi halde kuzey  Irak'ı terk etmesini istedik" demişti.

Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlayıp planlamadığına ilişkin bir soruya da  Talabani, "davet gelirse Türkiye'yi ziyaretten memnuniyet  duyacağım" diye yanıtladı.

 
hürriyet



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs