En Sıcak Konular

Tezkere günü ABD'den tehdit gibi sözler

17 Ekim 2007 15:47 tsi
Tezkere günü ABD'den tehdit gibi sözler
Türkiye, sınırötesi operasyon için tezkereyi bugün TBMM'de görüşmeye hazırlanırken, ABD'den tehdit gibi sözler geldi. PKK ve kayıp karanlık silahlarla ilgili olarak ayak sürüyen ABD'den Tuğgeneral Carter Ham, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon düzenlem

Amerikan Ordusu'nun operasyonlardan sorumlu komutanı Tuğgeneral General Ham, düzenlediği basın  toplantısında, “Irak'ın egemen bir ulus olduğunu bilmek önemlidir”  dedi ve “Türklerin PKK militanlarına yönelik operasyon düzenlemek için  sınırı geçmesi durumunda Iraklıların egemenliklerini ve topraklarının  savunulmasını çok ciddiye alacaklarını” söyledi.

Amerikan ordusunun topraklarını savunmak için Irak kuvvetlerine yardım  edeceğini kast etmediğini de belirten Tuğgeneral Ham, ABD'nin Türk  müttefiki ile diplomatik bir çözüm bulunmasını umduğunu söyledi ve  “Eğer diplomasi başarısız olursa, durumu değerlendirmeli ve siyasi  düzeyde neyin en iyisi olacağına karar vermeliyiz” dedi.

"İNCİRLİK KAPANIRSA MALİYET ARTAR"

ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komisyonunda Ermeni  tasarısının geçmesinin ardından İncirlik üssünün kapatılması durumunu da  değerlendiren Tuğgeneral Ham, askeri malzemenin sevkiyatının kesilmesi  halinde, bunun Irak'taki Amerikan operasyonlarına dikkate değer bir  etkisi olacağı gibi, Irak ticareti açısında da olumsuzluklara yol  açacağını belirterek, ABD Savunma Bakanlığı'nın sevkiyat için alternatif  bir B planı arayışında olduğunu hatırlattı. Tuğgeneral Ham, “Başka şeylerin yanı sıra, kuşkusuz bunun maliyeti çok  daha yüksek olur” dedi ve doğal olarak bugün Türkiye'deki yolu muhafaza  etmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

"TÜRKLERİN KARŞILIK VERMESİ NORMAL"
        
Öte yandan ABD'de 2008  başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığı  için yarışan Senatör John McCain, “PKK teröristlerinin Türkiye içine  sızıp operasyon düzenlediği bir ortamda, Türklerin en azından bu duruma  bir karşılık vermeyi planlamasının anlaşılabilir olduğunu” söyledi.

Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü McCain, Cumhuriyetçi Yahudi  Koalisyonu adlı kuruluşun toplantısında yaptığı konuşmada, “Iraklı  Kürtlerle ve Türklerle, PKK'yı bastırma üzerinde çok çalışmak  zorundayız. Bu, PKK'nın sınırdan Türkiye içine sızıp 20 Türkü  öldürebildiği çok tehlikeli ortamda, Türklerin en azından bir karşılık  vermeyi planlamamasını bekleyemezsiniz” diye konuştu. McCain, Iraklı  Kürtlerin de terör örgütü PKK'yı ortadan kaldırmanın kendi çıkarına  olduğunu anlaması gerektiğini kaydetti.
        
“ŞU SIRADA ULUSAL ÇIKARLARIMIZA AYKIRI”
        
McCain, ABD kongresindeki Ermeni tasarısıyla ilgili olarak da,  “Dostlarım, 1915'te olan soykırımdı. Biz bunu kınıyoruz” dedi. John  McCain, “Ancak ben ABD Başkanı olsaydım, Türkiye'yi kınayan bu  tasarının geçirilmemesini kuvvetle savunacaktım” dedi. 1915 olaylarının  sorumlusunun Osmanlı İmparatorluğu olduğunu söyleyen McCain, ABD Başkanı olsaydı, “tasarıyı geçirerek Türk halkını küstürmek ve radikal İslam'ın  beslenmesine katkıda bulunmaktan büyük endişe duyacağını” ifade etti.

Senatör McCain, 1915 olaylarının gerçekleştiğine şüphe olmadığını  savunurken, “Ancak tasarıyı geçirmek ve bile bile Türkleri küstürmek,  şu sırada bizim ulusal çıkarlarımıza uymuyor” dedi.
 

Hürriyet



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,596 µs