En Sıcak Konular

Ukrayna'da yeniden Turuncu Devrim

17 Ekim 2007 15:02 tsi
Ukrayna'da yeniden Turuncu Devrim Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, 30 Eylül genel seçimlerinin ardından Batı yanlısı olarak nitelenen "Turuncu Devrim" koalisyonunun kurulmasına desteğini ilan etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, 30 Eylül genel seçimlerinin ardından Batı yanlısı olarak nitelenen "Turuncu Devrim" koalisyonunun kurulmasına desteğini ilan etti.

Resmi seçim sonuçlarının açıklandığı önceki gün, "Turuncu Devrim"in mimarlarından Yuşçenko'nun ve Yulia Timoşenko'nun partilerinin mecliste birlikte hükümet kurabilecek çoğunluğu elde ettiklerinin kesinleşmesinden sonra Yuşçenko, koalisyona şimdiye kadarki en net desteğini bildirdi.

Yuşçenko böylece Timoşenko'nun başbakanlığına da desteğini açıklamış oldu.

Devlet Başkanlığı internet sitesinde yayınlanan açıklamada Yuşçenko, kendisinin ve Timoşenko'nun partisinden güçlerin bir koalisyon hükümeti kurmaya hazır olduklarını bildirdiğini belirterek, "Bu niyeti destekliyorum" dedi. Yuşçenko, ittifakın başbakan seçimini de destekleyeceğini vurguladı.

İki partinin birlikte 228 milletvekili çıkararak 450 sandalyeli mecliste çoğunluğu elde etmesinin ardından aralarında gayriresmi anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmayla Timoşenko'nun partisinin başbakanı, Yuşçenko'nun blokunun da meclis başkanını belirlemesi öngörülüyor.

Seçimlerde Rusya yanlısı Başbakan Viktor Yanukoviç'in partisi rakiplerinin hepsinden daha fazla oy almasına rağmen hükümet kurabilecek çoğunluğu elde edemedi ve 175 sandalye çıkarabildi.

Ukrayna'da 30 Eylül seçimlerinin ardından çoğunluk koalisyon hükümetinin meclisin ilk toplantısında resmen kurulabileceği belirtiliyor. Meclisin, seçimlerin resmi sonuçlarının açıklandığı pazartesi gününden itibaren 30 gün içinde ilk toplantısını yapması gerekiyor.



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs