En Sıcak Konular

İşte Bahçeli'nin "Bölücü" dediği AKP'li

17 Ekim 2007 14:40 tsi
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "bölücülük ve Barzanicilik"le suçladığı AKP'li milletvekilinin kim olduğu merak ediliyodu. İşte o isim...

Tezkereye karşı çıkan DTP ve bazı AKP'li milletvekillerini 'bölücülükle' suçlayan MHP lideri, 'Tezkere kapsamına PKK'yı koruyan Barzani güçleri de alınsın' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugüne kadar iktidarda izlediği politikalar nedeniyle sık sık eleştirdiği AKP'ye, dün ağır ithamlarda bulundu. Tezkereye karşı çıkan DTP ve bazı AKP'li milletvekillerini "bölücülükle" suçlayan Bahçeli, şunları söyledi:

"PKK'nın siyasi cephe örgütü olarak faaliyet gösteren bir siyasi partinin yöneticileri, bu konuda adeta devlete meydan okumuşlardır. Kuzey Irak'a askeri harekât konusunda Barzani ve PKK'nın yanında saf tutan bu cepheye bazı AKP milletvekillerinin de katılması ve askeri operasyona Türkiye içinden büyük tepki olacağını söylemesi ibret vericidir. Başbakan'ın yakın çevresinde bulunan ve PKK çizgisindeki geçmişi çok iyi bilenen bu AKP milletvekilinin şantaj ve tehdit dolu bu zırvaları, TBMM çatısı altına sızan bölücülerin sadece 20 milletvekiliyle sınırlı olmadığını göstermiştir."

BAHÇELİ'NİN ÖRTÜLÜ SÖZLERİNİN HEDEFİ

Bahçeli'nin bu sözlerle özellikle tezkere karşıtı görüş açıklayan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ı hedef aldığı belirtildi. Harekât kapsamına Barzani güçlerinin de alınmasını isteyen Bahçeli, şunları söyledi: "PKK teröristlerinin en büyük koruyucusu Barzani ve bölgedeki peşmerge gruplarıdır. Terör unsurları Kandil Dağı'ndan inmiş ve peşmerge gruplarıyla iç içe yaşamaya başlamıştır.

Bu gerçekler karşısında, PKK terör tehdidi ile etkili bir mücadelenin Barzani ve peşmerge grupları soyutlanarak ve görmezden gelinerek yapılabilmesi düşünülmeyecektir."

Aktif haber



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs