Ortalık toz duman: Açıklama üstüne açıklama! | " /> FLAS Tezkere meclise gitti, ortalık toz duman haline geldi. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den peş peşe mesajlar geliyor." /> Ortalık toz duman: Açıklama üstüne açıklama! | "/> FLAS Tezkere meclise gitti, ortalık toz duman haline geldi. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den peş peşe mesajlar geliyor."/>

En Sıcak Konular

Ortalık toz duman: Açıklama üstüne açıklama!

17 Ekim 2007 13:51 tsi
Ortalık toz duman: Açıklama üstüne açıklama! FLAS Tezkere meclise gitti, ortalık toz duman haline geldi. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den peş peşe mesajlar geliyor.

Tezkerenin meclise sevk edilmesinin ardından Ankara ve bölgede hareketli saatler yaşanıyor. Ankara'da temaslarda bulunan Irak Devlet Başkan Yardımcısı Haşimi'nin açıklamalarından sonra yine Ankara'da temaslarda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan Türkiye'ye tam destek geldi. Esad "Türkiye'nin aldığı tüm kararları destekliyoruz" dedi. Esad Irak'taki terörün asıl kaynağının ülkedeki işgal güçleri olduğunu belirtti. Öte yandan aynı saatlerde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani PKK'nın Kürtlerin çıkarına aykırı davrandığını belirten bir açıklama yaptı.

'İstediğimi aldım'

Irak devlet Başkan Yardımcısı Haşimi "Ankara'dan istediğimi aldım" dedi. Haşimi'nin bu açıklaması "Ankara Irak'a son bir şans verdi, operasyon yakın dönemde gerçekleşmeyecek. Irak ve ABD taraflarının PKK'ya yönelik tutumu izlenecek" şeklinde yorumlandı.

NATO'dan itidal çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak Irak'ın kuzeyine operasyon konusunda itidal çağrısı yaptığı bildirildi.

NATO Sözcüsü James Appathurai, Genel Sekreter de Hoop Scheffer'in Gül'e, "ilgili tüm tarafların özellikle tansiyonun yükseldiği bu zamanda mümkün mertebe itidal göstermeleri gerektiği görüşünü dile getirdiğini" söyledi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs