En Sıcak Konular

DP gençliği, Ağar olmazsa kimi istiyor?

17 Ekim 2007 10:42 tsi
DP’de 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongre öncesi, DP Gençlik Kolları gönüllerindeki genel başkanı açıkladı. Türkmen, Ağar’ın yeniden aday olmaması halinde ismi açıkladı.

Demokrat Parti'de (DP) 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongre öncesi genel başkan adayları konusundaki belirsizlik devam ederken, DP Gençlik Kolları Genel Başkanı Durul Türkmen, Mehmet Ağar’ın yeniden aday olmaması halinde Sinan Aygün’ü destekleyeceklerini açıkladı.
Durul Türkmen, yaptığı açıklamada, 81 ildeki teşkilatlarıyla gençlik kolları olarak Genel Başkan Mehmet Ağar’ın göreve devam etmesini istediklerini belirtti. Ağar’ın aday olmaması durumunda ise gençlik kolları olarak partinin başında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ü görmek istediklerini ifade eden Türkmen, "Bu köklü siyasi partiyi milletin içinden gelen, gücünü milletten alan bir lider ancak şahlandırabilir. Biz gençlik kolları olarak Genel Başkanımız Mehmet Ağar dışında bunu ancak Sinan Aygün’ün yapabileceğine inanıyoruz" dedi.

-"ABDÜLLATİF ŞENER'İN DP İLE ALAKASI YOK"-

Abdullatif Şener’in DP Genel Başkanlığı’na adaylığı konusuna da değinen Türkmen, “Şener, Türk siyasetinde saygın bir kişiliktir. Ancak partimizle hiçbir alakası olmayan birini parti genel başkanlığı için düşünenler de bu kongrede gerekli cevabı alacaklardır” diye konuştu.
Türkmen, DP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlere de göndermede bulunurak, şunları söyledi:
"Sayın Ağar gibi, Aygün de Türkiye’ye mal olmuş bir isim. Ancak adı geçen diğer adaylardan birisi genel seçimlerde aday olduğu İstanbul 1. bölgede hatırı sayılır bir oy bile alamamıştır. Genel başkanlık için adı geçen bir diğer kişi de baba mirası soyismi ile yurtdışında oluşturulmuş, aslı astarı olmayan cv’lerle aday olarak ortaya çıkmıştır. Ortada kanıtlanmış hiçbir başarısı olmayan bu adayların 61 yıllık siyasi bir geleneği yönetmeye talip olmaları bir kara mizahtır. Ağar ve Aygün’ün isimlerinin geçtiği bir yerde bunların hiçbirinin esameleri bile okunmaz.”
 
Haber 7



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs