En Sıcak Konular

75 milyon bu gece tek yürek

17 Ekim 2007 08:20 tsi
A Milli Futbol Takımımız 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası vizesi için çok kritik bir mücadeleye çıkıyor.

Rakip Yunanistan ! A Milliler Ali Sami Yen'de 20.30'da 75 milyonun da desteğiyle Yunanistan karşısında galibiyet arayacak.

Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzalez yönetecek. Gonzales'in yardımcılıklarını Juan Carlos Yuste Jimenez ve Antonio Artero Gallardo yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Alberto Undiano Mallenco.

Yunanistan maçının biletleri satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükendi ve Ali Sami Yen bu gece kırmızı ve beyaza bürünecek. Malta'nın ardından Moldova ile de berabere kalan Milli Takımımız C Grubu'nda kalan 3 maçında puan kaybetme lüksüne sahip değil. Grubumuzda gecenin diğer karşılaşmalarında ise Malta Moldova'yı evinde ağırlarken, kulaklarımızın Bosna'da olacağı maçta Norveç Bosna Hersek deplasmanına çıkacak.

Grupta şu an Yunanistan 22 puanla lider durumda bulunurken, Türkiye 18 puanla ikinci, Norveç 17 puanla 3. sırada yer alıyor. Yunanistan İstanbul'dan puan veya puanlar alarak EURO 2008 vizesi için işi büyük ölçüde bitirmek istiyor. Milliler ise kalan 3 maçta en az iki galibiyet ve bir beraberlik alarak İsviçre - Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği finallere gidebilmek...

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Servet Çetin, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Mehmet Topuz, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Gökhan Ünal (Hakan Şükür), Ümit Karan

YUNANİSTAN: Nikopolidis, Dellas, Kyrgiakos, Spiropoulos, Torosidis, Basinas, Karagounis, Lagos, Amanatidıs, Gekas, Charisteas

440. MAÇIMIZ

(A) Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile bugün yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçıyla birlikte 440. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 229'u resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 439 maçta, 151 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 183 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 562 gol atarken, kalesinde 682 gol gördü.

(A) Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yarın yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçıyla birlikte 440. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 229'u resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 439 maçta, 151 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 183 kez de rakiplerine yenildi.

5 YIL SONRA SAMİ YEN

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ile bugün yapacağı maçı oynayacağı Ali Sami Yen Stadı'na tam 5 yıl sonra çıkacak. Milliler, son kez 16 Ekim 2002 tarihinde sahaya çıktığı Mecidiyeköy'de tam 5 yıl sonra maç oynayacak. Türkiye, Ali Sami Yen Stadı'nda son milli maçını 16 Ekim 2002'de, 2004 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Liechtenstein ile yapmış ve sahadan 5-0 galip ayrılmıştı.

"4-1'LİK MAÇI UNUTAMADIK"

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Türkiye'nin rakibi Yunanistan'ın teknik direktörü Otto Rehhagel, Yunanistan'da aldıkları 4-1'lik yenilginin kendileri için büyük bir darbe olduğunu belirterek, "Bunu hiçbir zaman tekrar yaşamak istemiyoruz" dedi.

Rehhagel, düzenlediği basın toplantısında, grupta lider olduklarını hatırlatarak, "Bulunduğumuz yerde olmayı başardık. Haftalar önce, herhalde kimse bizim avantajlı durumda buraya geleceğimizi tahmin etmiyordu, ama bunun üzerine yarın da iyi bir sonuç almamız lazım" diye konuştu.

Oyuncularla bir toplantı yaptığını ve onlara "Zirvede bulunuyorsunuz, bu takımı buraya siz getirdiniz. Yarınki sonucun da iyi olmasını istiyorum" dediğini anlatan Otto Rehhagel, "Belki yarın yeniliriz, bilemem, ama yarın buradan en iyi avantajla gitmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Terim'in "Komşu komşuya gideriz" sözlerinin hatırlatılması üzerine Rehhagel, "Önce kendimizi düşünmemiz lazım. Türkler, Yunanistan'da bizi düşünmediler ve 4-1 yendiler. Sonuçta kendimizi düşünüyoruz" diye görüş belirtti.

Rehhagel, yarınki maçta hiç hata yapmamaları gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Yunanistan'daki 4-1'lik yenilgi bizim için çok kötü darbeydi, bunu hiç bir zaman tekrar yaşamak istemiyoruz. Yarın iyi oynamazsak kaybedebiliriz, dikkatli oynarsak berabere kalacağız, çok iyi oynarsak kazanacağız."

Maçta hangi kaleciyi oynatacağının sorulması üzerine de Alman çalıştırıcı, kadroyu maçtan hemen önce açıklayacağını, ancak Katsuranis ve Pacacioglu'nun, sarı kart cezalısı oldukları için oynayamayacağını sözlerine ekledi.

YUNANİSTAN ÇALIŞTI

Yunanistan, Türkiye maçının hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Türkiye'nin yaptığı idmanın hemen sonrasında başlayan antrenmana tüm oyuncular katıldı. 15 dakikası basına açık olan antrenmanı çok sayıda medya mensubu takip ederken, kafileyle gelen 2 kişi, idman sırasında Yunanistan bayrağı açarak takımları lehine tezahürat yaptı.

Bu arada, Yunanistan Milli Takımı'nın stada gelişi ve dönüşünde, sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

STAT: ALİ SAMİ YEN
SAAT: 20.30
YAYIN: ATV
HAKEM: Mejuto Gonzalez
 
samanyoluhaber



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,792 µs