En Sıcak Konular

Evli olduğunu kanıtlayamayana DNA testi!

16 Ekim 2007 23:26 tsi
Evli olduğunu kanıtlayamayana DNA testi! Fransız Parlamentosu ve Senato'da oluşan karma komisyon göçmenlere DNA testinin göçmen projesinde kalmasına karar verdi.

Komisyon kaçak göçmenlerin, evsizler için kurulan barınma yerlerine girişini yasaklayan yasa maddesini de projeden çıkardı.

Beklendiği gibi 7 milletvekili ve 7 senatörden oluşan karma komisyon, DNA testinin yasa projesinde kalmasına karar verdi. Dünyabülteni'nin haberine göre, Göçmen Bakanı Brice Hortefeux'nün yasa projesi daha önce Parlamento ve Senato tarafından kabul edilmişti.

Bundan bölge aile birleşimleri yolu ile Fransa'ya gelmek isteyenlere, medeni durumlarını gösteren belge olmadığı veya eksik olduğu durumlarda DNA testi uygulanacak. Testlerin masraflarını devlet ödeyecek. Bu uygulama bazı ülkelerde 18 aylık bir deneme sürecine tabi tutulacak. DNA testi sadece vize başvurusu yapan çocuk ile annesi arasında yapılacak. Babanın çocuğun biyolojik babası olmadığının ortaya çıkması gibi durumların önüne geçmek isteniyor.

Karma komisyon göçmenin iltica talebi reddedildiği takdirde bir aylık süre içinde itiraz hakkının korunmasına karar verdi. Horteufeux bu süreyi 15 güne düşürmek istiyordu. Komisyon ayrıca, oturum izni olmayan göçmenlerin evsizler için kurulan acil barınma yerlerine alınmasını yasaklayan maddeyi projeden çıkardı. Projeni yazarı milletvekili Thierry Mariani de daha önce bu maddeyi geri çekmişti.

Daha önce Parlamento ve Senato tarafından kabul edilen Hortefeux'nün projesinin yürürlüğe girmesi için 23 Ekim'de komisyonun yaptığı değişikliklerle birlikte Parlamento ve Senato'dan bir kez daha geçmesi gerekiyor. Sosyalist muhalefet ise projeyi Anayasa Kurulu'na taşıyacağını bildirdi.

Bu arada DNA testine yönelik tepkiler artıyor. Geçen hafta sonu Paris'te bir çok gösteri düzenlendi. Pazar günü Zenith'de yapılan miting-konsere 6 bini aşkın kişi katıldı. Cumartesi günü de Eiffel Kulesi karşısındaki Trocadero meydanında 150 kişi DNA karşıtı gösteri yapmıştı. Ayrıca ''DNA'ma dokunma!'' sloganı ile başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs