En Sıcak Konular

Tasarı'ya destek veren 7 üye geri çekildi

16 Ekim 2007 23:22 tsi
Tasarı'ya destek veren 7 üye geri çekildi ABD Temsilciler Meclisi'nde, 'sözde' Ermeni soykırımı tasarı'sına destek veren üyelerden 7 kişi, desteklerini geri çektiğini açıkladı.

Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin 106 sayılı tasarının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda 10 Ekim tarihinde kabul edilmesinden bu yana yedi milletvekili daha tasarıdan desteğini çekti.

Böylece, tasarıyı destekleyen milletvekillerinin sayısı 218'e gerilemiş oldu.  Tasarının Genel Kurul'da kabul edilmesi için salt çoğunluk - yani 218 oy gerekiyor. 

106 sayılı tasarı Dışişleri Komisyonu'nda oylanmadan önce, Temcilciler Meclisi'nde 226 milletvekilinin desteğine sahipti.

10 Ekim'deki oylamadan sonra, Arkansas milletvekili Marion Berry, Michigan milletvekili Carolyn Kilpatrıick, Georgia milletvekili Sanford Bishop, Tennessee milletvekili Lincoln Davis, Arkansas milletvekili Mike Ross, Florida milletvekili Allen Boyd ve California milletvekili Wally Herger, tasarıya verdikleri desteği çekti. Texas milletvekili Henry Cuella ise, desteğini Komisyon'daki oylamadan bir gün önce çekmişti.

Dünyabülteni'nde verilern habere göre, asarının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nun gündemine alınmasından sonra Amerika'da bu konu basında yoğun ilgi buluyor. Köşe yazarları ve gazetelerin başyazıları tasarının kabulünün Türk - Amerikan ilişkilerine vereceği zararı vurgularken, Ermeni tasarısı konusundaki tartışma Amerikan televizyonularında da geniş yer buluyor.

Bu arada, yönetim de tasarıların Genel Kurul'un gündemine alınmaması için girişimlerini yoğunlaştırdı.  Çarşamba günü Dışişleri Komisyonu'nda yapılan oylamadan sonra Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye bir mektup gönderen Dışişleri Bakanı Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates, Ermeni tasarısının Genel Kurul'a sunulmamasını istemişti. Amerika Genel Kurmay Başkanı Amiral Michael Mullen ve başka bazı yüksek rütbeli subayların da tasarının Genel Kurul'a sunulmasını önlemek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Pazar günü bir televizyonu programına katılan Cumhuriyetçi Partili milletvekili John Boehner, tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna getirilmesini, "Yeni Kongre'nin bu yıl içinde yapabileceği en sorumsuz şey" ifadesiyle tanımladı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise, bütün tepkilere rağmen, tasarının 16 Ekim tarihinden önce Genel Kurul gündemine alınacağını söylüyor.



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,937 µs