En Sıcak Konular

Vahşi cinayetin zanlılarına 5 kere ağır müebbet!

16 Ekim 2007 20:56 tsi
Vahşi cinayetin zanlılarına 5 kere ağır müebbet! Malatya'da bir yayınevini basıp 3 kişiyi boğazlarını keserek öldüren 5 sanık hakkında savcılık iddianameyi tamamladı. Savcı hunharca işlenen cinayetin failleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Malatya'da faaliyet gösteren zirve yayıncılık 18 nisan'da beş şahıs tarafından basılmış, yayınevi çalışanı üç kişi boğazları kesilerek hunharca katledilmişti.

Olay yerinde polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan 4 kişi ile kaçmak isterken işyerinin balkonundan düşerek yakalanan e.g isimli zanlı terör örgütü kurmak, üye olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarıyla tutuklanmıştı.

Samanyoluhaber'in verdiği habere göre, adli süreci devam eden "yayınevi cinayeti"yle ilgili cumhuriyet savcılığı iddianameyi tamamlayıp malatya 3. Ağır ceza mahkemesi'ne sundu. İddianamede 5 sanığa öldürülen her kişi için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

5 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemini mahkemenin incelemesi ve karara bağlaması bekleniyor. Çünkü yeni türk ceza kanunu'nda mahkemenin iddianamenin kabulü yönünde karar vermesi gerekiyor.

Mahkeme bir eksiklik görürse savcıya iddianameyi iade edecek. Ancak hunharca işlenen cinayetlerin ardından zanlılar birbirlerini suçlamışlar ve cinayetleri nasıl işlediklerini dolaylı da olsa itiraf etmişlerdi. Mahkemenin iddianameyi incelemesinin ardından dava açması ve yargılamanın başlaması bekleniyor.


Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,438 µs