En Sıcak Konular

'PKK yanlısı' polemiğinde ikinci perde!

16 Ekim 2007 20:33 tsi
'PKK yanlısı' polemiğinde ikinci perde! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'PKK yanlısı AK Partili vekiller var' açıklamasının hemen ardından, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'dan yanıt geldi. Aslan, terörü bitirmek için elinden geleni yapacağını açılayarak, sert konuştu..

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, kendisine yapılan yakıştırmalardan dolayı hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

Haber7'den alınan bilgiye göre, TBMM'de yazılı bir açıklama yapan İhsan Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bayram öncesi NTV'deki bir programda sarfettiği görüşleri, maksatlı şekilde çarpıtarak haksız ve mesnetsiz iddiaları gündeme getirdiğini ileri sürdü. Bahçeli'nin bazı AK Parti milletvekillerinin PKK'ya karşı yapılacak bir askeri operasyona karşı olduğunu söylediğini hatırlatan İhsan Arslan, "Muhtemel bir operasyonun gerek teknik boyutlarıyla, gerekse doğuracağı sonuçlar ve siyasal tepkiler açısından iyi hesaplanması gerektiği şeklindeki sözleri ise çarpıtarak, terörle mücadele karşı olmak şeklinde yorumlamaktadır" diye konuştu.

NTV'deki röportajda, "Eğer gerekiyorsa terörü bitirmek için ve bu akan kanı durdurmak için her türlü tedbirin alınması konusunda hükümetimiz ve grubumuz üzerine düşeni yapacaktır" dediğini hatırlatan Arslan, terörün her türlüsüne karşı olan ve lanetleyen bir anlayışın temsilcisi olarak kendilerinin terörle mücadelenin gerekliliğine de aynı derecede önem verdikleririni dile getirdi.

"Sayın Bahçeli'nin 'bölücü emeller peşinde koşan', 'PKK çizgisinde geçmişi olan' türü sözleri haksız, mesnetsiz, hukuksuz bir anlayışı yansıtmaktadır ve bir genel başkana yakışmayacak kuru iftira mahiyetindedir" diyen İhsan Arslan, aynı mantıkla Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında söylediği 'askeri bir harekatın teröre tamamen son vermeyeceği bir vakıadır' sözünün de muhtemel bir harekata isteksizlik olarak yorumlanabileceğini kaydetti.

Bir bütünün içinden cımbızla seçilen ifadelere dayanarak yargısız infaz türü suçlamalarda bulunmanın ciddi bir siyasi anlayışa yakışmadığını anlatan İhsan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Terörle mücadele konusunda hamasi ve gerçeğe uygun olmayan söylemler yanlış olduğu gibi, siyasi muhaliflerini 'bölücü ve terör yanlısı' gibi iftiralarla suçlamak da bir o kadar yanlıştır. Bu tutum, tektipçi, her konusuda kendisinden farklı düşünenleri ihanetle suçlayan marazi bir ruh halinin ifadesidir. Bu anlayışın, milletvekillerini açık hedef göstermesi ise ayrı bir sorumsuzluk örneğidir. Sayın Bahçeli'nin bu sorumsuz söylemini kınıyor, bana yapılan yakıştırmalardan dolayı hukuki yollara başvuracağımı da kamuoyunun bilgisine arz ediyorum."



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs