En Sıcak Konular

Grev kabus oldu

16 Ekim 2007 17:25 tsi
Telekom grevde! Daha ilk günden birçok sorun yaşandı. İnternet kesildi, kavgalar çıktı... Türk Telekom’da yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı grev Türkiye’nin birçok yerinde iletişimde aksamalara neden oldu.

Grev nedeniyle bazı bölgelerde iletişim hatlarında sorunlarla karşılaşılıyor. Bu nedenle sesli iletişimin yanı sıra zaman zaman internet altyapısında da erişim problemleri yaşanıyor.

Grev nedeniyle Türk Telekom iş yerlerinde hiçbir bakım ve onarım işi yapılmıyor. Telefon ve ADSL hizmetlerinde çıkabilecek arızalar da grev süresince giderilmeyecek.

CEP TELEFONLARI: Sabit hatlardaki arızalar giderilemediği sürece arızaların katlanarak büyüyecek. Bu durumda da vatandaşlar cep telefonlarına yükleneceği için cep telefonlarında da arızalar başlayacak.

UÇAKLAR RÖTAR YAPTI: Grevin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki bazı havayolu şirketlerinin bilgisayar sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle uçakların kalkışlarında rötarlar meydana geldi. Grev nedeniyle havayolu şirketlerinin bazılarının bilgisayar sistemlerinde kesintiler yaşandığı ve buna bağlı olarak, yolcuların uçağa biniş işlemleri elle yapıldı. Bu işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle uçakların kalkışlarında 15-20 dakikalık rötarlar meydana geldi.

FATURA ÖDEMEK İÇİN TARTIŞTI: Kırıkkale’de tahsilat gişelerine telefon faturası yatırmaya gelen müşteriler, cezalı duruma düşme endişesiyle gişe görevlileriyle tartıştı. Grev nedeniyle bazı vatandaşlar, telefon faturalarını, ödeme merkezi olarak hizmet veren özel kuruluşlar aracılığıyla ödedi.

SINIR KAPILARINDA SORUN: İnternetteki kesintiler nedeniyle Kapıkule ve İpsala Sınır Kapıları’nda 1 saat işlem yapılamadı. İnternet bağlantısı olmadığı için Türk plakalı araçların sorgulaması yapılamadı.
TELEFONLAR HİZMET DIŞI KALDI: Antalya ve Burdur bölgesinde internet başta olmak üzere haberleşme bir süre yapılamadı. Birçok basın yayın kuruluşlarının telefonları ve internetleri hizmet dışı kaldı. Telefon faturaları ödemeleri ise PTT binasında yapılabiliyor.

KKTC BİLE ETKİLENDİ: Grev KKTC’deki iletişimi de etkiledi. KKTC Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Feridun Üstün, Türk Telekom’daki grev nedeniyle Türkiye’de bazı iller arasında olduğu gibi, Türkiye ile KKTC arasındaki iletişimin de kesildiğini bildirdi. Üstün, bundan dolayı ses, data ve internet bağlantılarının yapılamadığını kaydetti.

İnternet haber



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,556 µs