En Sıcak Konular

Terör maaşları, meclis çatısı altında

16 Ekim 2007 15:32 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bazı milletvekillerinin “alenen Barzani ve PKK çizgisinde tutum almış olmaları nedeniyle” tezkere görüşmelerinin kapalı oturumda yapılmasına gerek olmadığını, görüşmelerin açık yapılması gerektiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, terörün kökünün kazınması amacıyla, sınır ötesi operasyon yapılması kararını, çok gecikmiş ancak olumlu bir adım olarak görmektedir. Öteden beri ısrarla savunduğumuz bu girişimi tam olarak destekleyeceğiz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, terör olayları ve sonrasında yaşanan gelişmelere değindi. Son dönemde Irak'tan Türkiye'ye yönelik terörist sızmalarında çok büyük artış yaşandığını, PKK terörünün çok tehlikeli boyutlara tırmandığını dile getiren Bahçeli, büyük şehirleri de tehdit etmeye başlayan PKK terörünün, güvenlik güçlerini ve Türk vatandaşlarını hedef alan kanlı eylemlerinin, son dönemde hız kazandığını vurguladı.

Devlet Bahçeli, hedef gözetmeksizin, her kesime yönelmiş olan kanlı terör eylemleri karşısında, Türk milletinin büyük bir milli tepki ile ayağa kalktığını ifade ederek, "Yıllardan beri, Avrupa'nın ülkemizdeki bölücülüğün önünü açmak için sürdürdüğü açık ve gizi çabalar, ABD'nin terörle mücadele konusunda tedbir almakta isteksiz olması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'taki terör yuvalarına askeri bir müdahalede bulunmasını tek çare olarak karşımıza çıkarmıştır" diye konuştu.

Bölücülük ve terörün önlenmesi konusunda Türkiye'nin, diplomatik ve siyasi bütün yol ve imkânları tükettiğini ve terörü kendi imkânlarıyla bitirme noktasına geldiğini belirten Bahçeli, "Hükümet, etkisiz ve içeriksiz müzakereler ve ikili görüşmeler, karşılıklı ziyaretler ve stratejik vizyon belgesi adı verilen oyalanma metinleri ile geçen sürenin ardından terörle mücadelede hiç bir mesafe kat edememiştir. Her kanlı cinayeti, 'Teröristlerin son çırpınışları' olarak geçiştiren hükümet, bugüne kadar gereken siyasi ve hukuki tedbirleri almakta isteksiz davranmış, terör gibi çok organize bir faaliyeti sözde etnik kimliklerin okşanması ile çözeceğini zannetmiştir"dedi.

"Terör maşaları, meclis çatısı altında"

Türkiye'nin milli birliği, devlet yapısı ve milli kimliğinin içerde ve dışarıda sorgulanır hale geldiğini, "demokratikleşme ve geçmişle yüzleşme" adı altında Türkiye'nin parçalanma modelleri ve reçetelerinin alenen tartışılmaya başlandığını ifade eden Bahçeli, "Terör örgütünün güdümündeki bölücü mihrakların ele geçirdiği belediyeler, sözde federal bir yapılanmanın atlama taşları olarak kullanılmıştır. AKP'nin yıllardır yaptığı hatalar ve etnik ayrıştırma siyasetinin, teröristlere 'Dağdaki yurttaşlar' ve 'Kardeşlerimiz' diyerek PKK sözcülüğü yapan ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatacak kadar ihanet içinde bulunan terör maşalarının yıllar sonra Meclis çatısı altına yeniden gelebilmelerine de zemin hazırlamıştır" dedi.

Sınır ötesi operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, 1 yıllık süreyle Kuzey Irak'a gönderilmesine olanak sağlayan Başbakanlık Tezkeresine de değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP, terörün kökünün kazınması amacıyla, sınır ötesi operasyon yapılması kararını çok gecikmiş ancak olumlu bir adım olarak görmektedir. MHP, bu düşüncelerle öteden beri ısrarla savunduğu bu girişimi tam olarak destekleyecektir. Tezkere ile verilecek yetki sonucunda sınır ötesi operasyon ihtimalinin artması üzerine, ortak paydası Türkiye düşmanlığı olan çeşitli mihraklar, bir söz ve eylem birliği içine girmiş ve Türkiye'yi muhtemel bir operasyondan alıkoymak için seferber olmuştur. Irak'a sınır ötesi askeri harekat konusunda son günlerde yapılan tartışmalar, Türkiye'de bazı çevrelerin milli güvenlik konularında, terör örgütünün ve Barzani'nin çizgisinde tutum aldıklarını esefle göstermiştir. Kuzey Irak'a askeri harekat konusunda Barzani ve PKK'nın yanında saf tutan bu cepheye bazı AKP milletvekillerinin de katılması ve 'Askeri operasyona Türkiye içinden büyük tepki olacağını, İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Şırnak'ta ne gibi tepkiler olacağının hesap edilmesinin gerektiğini' söylemesi ibret vericidir. Bölücü emeller peşinde koşan bu AKP milletvekiline ve kendisi gibi düşünenlere hatırlatmak isteriz ki terörle mücadele bir bütündür ve bunun alanı da terörün yuvalandığı bütün bölgelerdir."

Haber 10



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs