En Sıcak Konular

Grev öncesinde büyük sabotaj!

16 Ekim 2007 15:26 tsi
Grev öncesinde büyük sabotaj! Bugün ücret eşitsizliği sebebiyle Telekom'da başlayan grevden 4 saat önce, aynı anda Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara’da internet bağlantısı ve data aktarımı sağlayan fiber optik kablolar kimliği belirsiz kişilerce kesildi.

Türk Telekom tarihinin ilk grevine çıkmadan 4 saat önce aynı anda Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara'da uluslararası internet bağlantısı ve data aktarımı sağlayan fiber optik kablolar kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Telekom kablolarına yönelik bu sabaha karşı yapılan sabotajla ilgili olarak Edirne İl Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Aktifhaber'in verdiği bilgiye göre, Türk Telekom ile Türkiye Haber- İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Edirne'de saat 03.49'da fiber optik kabloların kesilmesi ile haberleşme önemli ölçüde aksadı. Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli Gümrük Kapıları ile Emniyet Müdürlüğü'nün haberleşme ve data aktarımını sağlayan fiber optik kablolarına yapılan sabotaj kısa sürede fark edildi.

Edirne Telekom Müdürlüğü yetkilileri, durumu Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Lalapaşa, Süloğlu ilçeleri ile Kapıkule ve Türkiye'nin uluslararası internet erişini sağlayan TEM otoyolunda bulunan bağlantı kablolarının bulunduğu noktaya giden ekipler üzeri toprakla örtülü bağlantı kutularının açıldığını kabloların makasla kesildiğini fark etti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Emniyet ve Jandarma ekipleri Telekom yetkililerinin isteği üzerine olay yeri tespit tutanağı düzenledi. Grevin başlamasına 4 saat kala yapılan sabotajla ilgili olarak Telekom İl Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Polis ve Jandarma kabloları kesinlerin tespitine çalışıyor.

Telekom Edirne İl Müdürlüğü yetkilileri, fiber optik kabloların kesilmesi sonucu 10 köyün telefonlarının çalışmadığını söyleyerek, “Ayrıca Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule Gümrük Kapıları ile uluslararası internet erişimi kısa süre aksadı. Gümrük kapılarında yedek bilgiyarların devreye girmesi ile sorun çözüldü. Bağlantı için Telekom olarak yedek sistemleri devreye soktuk” dediler.

POLNET SİSTEMİ DEVRE DIŞI

Emniyet Müdürlüğü'nün Genel Müdürlük ile bilgi ve data aktarımını sağlayan sistem de bir süre devre dışı kaldı. Tekekom yetkililerinin greve gitmeyen personel ile kabloların acil olanlarını kısa sürede onardı.

Sabah saatlerinde TEM otoyolunda kesilen kabloları onarmaya başlayan ekipler çalışmalarını öğle saatlerine kadar tamamlayarak sistemi tamamen yeniden devreye aldı.

AYNİ ANDA DİĞER İLLERDE

Telekom yetkilileri, Edirne'nin dışında aynı anda İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'de de sabotaj yapıldığını söyleyerek, “İstanbul'daki arıza nedeniyle bu hat üzerinden Ankara'da genel müdürlüklerle bağlantısı olan bir çok resmi kurumda sorun yaşandı. Tüm arızalar giderilmeye çalışılıyor” dediler.

BURSA'DA  DA KESİLDİ

Bursa'da Türk Telekom'a ait fiber optik kablolar üç yerde, sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi. İnternet, şehir içi ve şehirlerarası ile GSM görüşmelerinin aksamasına neden olan olayda sabotaj şüphesi araştırılıyor.

Türk Telekom Bölge Müdürü Mustafa Öztürk İnegöl'de bir yerde, Gemlik- Orhangazi ilçeleri arasında iki yerde olmak üzere üç yerde kurumlarına ait fiber optik kabloların, saat 04.00 sıralarında kesildiğini açıkladı. Bu nedenle internet, şehir içi ve şehirlerarası ile Avea hattında uzun süre görüşmelerin kesildiğini belirtti. Kesilen kabloların yerlerinin belirlenip bağlantıların yapıldığını belirten Öztürk, “Grevin başladığı gün, fiber optik kabloların aynı anda kesilmesi, sabotaj şüphesini gündeme getiriyor” dedi.



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs