En Sıcak Konular

Bu bir grev sabotajı mı?

16 Ekim 2007 14:47 tsi
Grev öncesi sabotaj mı yapıldı? Bu sabotajı kim yaptı?

TÜRK Telekom tarihinin ilk grevine çıkmadan 4 saat önce aynı anda Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara’da uluslararası internet bağlantısı ve data aktarımı sağlayan fiber optik kablolar kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Edirne'de saat 03.49’da fiber optik kabloların kesilmesi ile haberleşme önemli ölçüde aksadı. Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli Gümrük Kapıları ile Emniyet Müdürlüğü’nün haberleşme ve data aktarımını sağlayan fiber optik kablolarına yapılan sabotaj kısa sürede fark edildi.

Edirne Telekom Müdürlüğü yetkilileri, durumu Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. Lalapaşa, Süloğlu ilçeleri ile Kapıkule ve Türkiye’nin uluslararası internet erişini sağlayan TEM otoyolunda bulunan bağlantı kablolarının bulunduğu noktaya giden ekipler üzeri toprakla örtülü bağlantı kutularının açıldığını kabloların makasla kesildiğini fark etti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Emniyet ve Jandarma ekipleri Telekom yetkililerinin isteği üzerine olay yeri tespit tutanağı düzenledi.

Grevin başlamasına 4 saat kala yapılan sabotajla ilgili olarak Telekom İl Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Polis ve Jandarma kabloları kesinlerin tespitine çalışıyor.

KABLOLAR ONARILDI

Emniyet Müdürlüğü’nün Genel Müdürlük ile bilgi ve data aktarımını sağlayan sistem de bir süre devre dışı kaldı. Tekekom yetkililerinin greve gitmeyen personel ile kabloların acil olanlarını kısa sürede onardı.
Sabah saatlerinde TEM otoyolunda kesilen kabloları onarmaya başlayan ekipler çalışmalarını öğle saatlerine kadar tamamlayarak sistemi tamamen yeniden devreye aldı.

AYNI ANDA DİĞER İLLERDE

Telekom yetkilileri, Edirne’nin dışında aynı anda İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’de de sabotaj yapıldığını söyleyerek, “İstanbul’daki arıza nedeniyle bu hat üzerinden Ankara’da genel müdürlüklerle bağlantısı olan bir çok resmi kurumda sorun yaşandı. Tüm arızalar giderilmeye çalışılıyor'' dediler.

İnternet haber



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,931 µs