En Sıcak Konular

Bu internette grev var!

16 Ekim 2007 14:16 tsi
Bu internette grev var! Bugün Türk Telekom A.Ş.’nin tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Telekom işçileri ücret eşitsizliği sebebiyşe bugün sabah saat 8 itibariyle greve başlıyor. Grev nedeniyle internet ve telefon hizmetleri aksayabilir.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş arasında uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi kapsamında dün gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde de anlaşmaya varılmaması üzerine, sendikaya üye 25 bin 680 işçi bu sabah saat 8.00 itibariyle grevi başlattı.

Türkiye Haber-İş sendikası yöneticileri ve Türk Telekom Ankara il Müdürlüğünde çalışan işçiler sabah saat 08.00'de Müdürlük önünde toplantılar. Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yönetiminin çalışanların haklı taleplerini görmezden geldiğini ve işçiye tarihinde bir ilki yaşatarak, greve zorladığını söyledi. Akcan, Türk Telekom yönetiminin ilke bazında Sendika taleplerini haklı görmelerine karşın, çözüm önerilerini kabul etmek yerine üst yönetimin verdiği kararla yetinmelerini beklediklerini belirtti.

Aktifhaber'de yer alan habere göre, yönetimin toplu sözleşme sürecini tıkayarak işçileri grev aşamamasına getirdiğini ifade eden Akcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sendikalı işçilerle aynı kıdem ve unvana sahip bulunan ve birçok yerde de yan yana çalışan işçilere işverenin kendiliğinden verdiği ücreti sendikalı işçilere vermekte direnmesinin hangi haklı gerekçeyle izah edebileceğini anlamış değiliz. Nitekim Türk Telekom yetkilileri de bu durumu izah etmekte zorlandıkları için taleplerimizi haklı görmekteler, ancak ücretler arasında kendilerinin oluşturduğu bu dengesizliğin faturasını işçilerimize ve sendikamıza ödetmeye kalkmaktalar. Bizden böylesine onur kırıcı bir yaklaşıma destek vermemizi ve anlayış göstermemizi kimse bekleyemez."

Grev neleri etkiler?

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, kurumda bugüne kadar bir grev gerçekleşmediği için tam olarak neler yaşanabileceğinin kestirilemediğini, ancak arızalardan 1 hafta içerisinde telefonların yarısının kullanılamaz hale gelmesinin, 1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıkmasının muhtemel olacağını ifade etmişti.

Akcan, Türk Telekom'da olası bir grevin, başta medya, bankacılık, iletişim sektörleri olmak üzere geniş bir kesimi etkileyeceğini ve ATM'lerin, GSM operatörlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini kaydetmişti.



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs