En Sıcak Konular

'Gerekeni yapmakta kararlıyız'

16 Ekim 2007 12:15 tsi
Başbakan Erdoğan DTP'ye sert çıktı: ''Terör örgütüne 'terörü bırak' diyemeyenler bize 'sınır ötesi harekat yapmayın' diyemezler''

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık nefsi müdafaa noktasına geldiğini, teröre karşı gerekeni yapmakta kararlı olduğunu, tezkerenin Meclis'ten geçmesinin de hemen operasyon yapılacağı anlamına gelmediğini söyledi.
 
Erdoğan, "İhtiyaç olması halinde, gerektiği zaman ve zeminde gereken yapılacaktır. Terör örgütüdür hedef sadece. Kimse tezkerenin arkasında başka bir amaç ve hedef aramamalı. Irak bizim komşumuzdur. Oradaki insanlar kardeşlerimizdir. Böyle bir harekat sivil insanlara yönelik olmayacaktır" diye konuştu.
 
Türkiye'nin bugüne kadar gösterdiği sabrın büyük ve aklı selim sahibi bir devlet olmasından ileri geldiğini kaydeden Başbakan, Türkiye'nin buna rağmen muhataplarında iyiniyetinin karşılığını görmediğini ve akan kanın durmadığını, bir takım tedbirler almanın da kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı.
 
Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere tezkereyi Meclis'e sevkettiklerini hatırlatan Erdoğan, "(Bu) Tüm siyasi partilerin ve kurumların ortak duruş sergilemesi gereken bir mesele. (...) Bize düşen Meclis çatısı altında terörle mücadelede ortak bir mücadele ortaya koyabilmektedir. Grubu olan ve olmayanlar, bağımsızlar aynı hassasiyet ve duyarlılıkla hareket etmeli" dedi.
 
"Hayatını kaybeden vatandaşlarımız, güvenlik mensuplarımız şehitlerimizdir. Onların hayatına kastedenler ise bu ülkeye, millete düşmanlık yapan teröristlerdir" diyen Başbakan, "Terör örgütüne 'terörü bırak' diyemeyenler bize 'sınır ötesi harekat yapmayın'  diyemezler" diye konuştu.

"Herkes terör konusunda duruşunu netleştirmeli" diyen Erdoğan, "Terörle arasına mesafe koyamayanların terörle mücadeleden olumsuz etkilenmesi her zaman için kaçınılmazdır" ifadesini kullandı.
 
Başbakan, terörü kollayanlara karşı sabrın sonuna gelindiğini kaydederek, artık nefsi müdafaa noktasına gelindiğini, nefsi müdafaanın olduğu yerde diğer hukuk kurallarının geçerliliğini yitireceğini belirtti.
 
Kuzey Irak bölgesel yönetiminin de terör örgütü ile arasına kalın bir duvar örmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, bu durumda Türkiye ile işbirliği yapılmasının en doğru yol olacağını ifade etti.

Ayrıntılar gelecek



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs