Erdoğan’ın beş sert mesajı! | " /> Erdoğan’ın beş sert mesajı! | "/>

En Sıcak Konular

Nefsi müdafaa: Erdoğan’ın beş sert mesajı!

16 Ekim 2007 11:43 tsi
Nefsi müdafaa: Erdoğan’ın beş sert mesajı!

Başbakan Erdoğan partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK’ya, DTP’ye, Barzani’ye ve ABD’ye sert mesajlar gönderdi. Erdoğan “nefsi müdafaa durumuna geldik, hukuk ortadan kalkacak” dedi. İşte

Erdoğan'ın Ermeni tasarısı ile ilgili sert açıklamaları için tıklayınız

Başbakan Erdoğan konuşmasında PKK’ya, DTP’ye, Barzani’ye ve ABD’ye sert mesajlar gönderdi.

PKK’ya gerekli yanıt verilecek

Terör örgütü hükümetin bölgede yaptığı sosyo-ekonomik açılımlarından ve güvenlik güçlerinin PKK’nın etkinliğini kıran kararlı tutumundan rahatsız olduğu için saldırılarını arttırdı. Devlet millet kaynaşmasının yeniden tesis edilmiş olması bunları rahatsız etmektedir. Her devlet kendisine, halkına, vatanına özellikle milletinin -ayrım yapılmaksızın- her ferdine yönelen terörist saldırılara gerekli cevabı verir, verecektir.

Muhalefete çağrı: Siyasi rant sağlamayın

Terörle mücadelenin üç ayağı vardır. Askeri, diplomatik, siyasi boyutu bizler için önemlidir. Gösterdiğimiz sabır büyük devlet olmanın sonucudur. Ancak Türkiye metanetinin, iyi niyetinin karşılığını görememektedir. Yeni tedbirler almamız kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu nedenle tezkereyi meclise sevk ettik. Terörle mücadele konusu milli meseledir. Tüm siyasi partilerin ve kurumların ortak tutum göstermesi gereken bir meseledir. Siyasi rant sağlama meselesi değildir. Bize düşen meclis çatısı altında ortak bir irade ortaya koyabilmektir. Grubu bulunan ve bulunmayan partiler aynı hassasiyetle konuya yaklaşmalıdır.

Terörizm ve terörist vurgusu

Siyasi partilerin tüm liderlerine çağrı yapıyorum. Yarın tezkere meclise geliyor. İktidar partisi samimiyetle en geniş manada istiaresini yapmak suretiyle tezkeresini hazırlamış ve göndermiştir. Katacağınız şeyler varsa orada katarsınız. Terörizme ve teröriste odaklanmalıyız. Tek hedefimiz budur.

DTP’ye sert çıktı

Bağımsız milletvekilleri de aynı hassasiyeti dile getirmelidir. Şunu herkes söylemelidir: Ülkesi uğruna hayatını kaybedenler bizim şehitlerimiz onların hayatına kastedenler bu ülkeye düşmanlık yapan teröristlerdir. Terör örgütüne terörü bırak diyemeyenler bize sınırötesi harekat yapmayın diyemezler. Terörle kan dökerek nifak çıkaranlar bu milletin geleneklerinden dini ve kültürel değerlerinden bu toprakların mayasından nasibini alamayanlardır. Buna tevessül edenler kadar bunu onaylayanlar da aynı derecede sorumludurlar. Temel insanlık değerlerinden toplumsal vicdandan aynı derecede bunlar da nasibini alamamışlardır. Bu toprakların mayası teröre geçit vermez. Bu ülkenin gelenekleri inançları masum savunmasız insanları katletmeye müsamaha gösteremez. Bu milletin vicdanı bunu onaylayamaz. Bu milletin vekilleri böyle hukuksuz eylemleri kınayamamazlık edemez.

Kuzey Irak’a ve ABD’ye “sabrımız kalmadı” mesajı

Tezkereyi almak operasyonun hemen yapılacağı anlamına gelmez doğru zaman da yapılacak. Tek hedefimiz terör örgütüdür. Irak komşumuzdur Iraklılar akrabalarımız, kardeşlerimizdir. Harekat Irak’ın siyasi bütünlüğüne ya da oradaki insanlara arşı olmayacaktır.

Ancak Türkiye’nin sabrı tükenmektedir ve sadece kendisine silah doğrultana değil onları besleyenlere de nefretimiz yöneliyor. Mesele müttefikliği geçmiş nefsi müdafaa durumuna gelmiştir. Dünyanın her yerinde nefsi müdafaa konumunda tüm hukuk kuralları ortadan kalkar. Terör konusunda nefsi müdafaa durumuna geldik.

www.iyibilgi.com



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs