En Sıcak Konular

Baykal'a karşı beşinci aday mı?

16 Ekim 2007 10:34 tsi
CHP’de kurultay süreci işlerken, CHP eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay’ın da adı genel başkan adayları arasında anılmaya başlandı. Ankara’da büro tutan Tomanbay’ın genel başkan adaylığı için nabız yokladığı öğrenildi.

CHP’de muhalifler CHP’nin 2008’in Mart ayında gerçekleştirilecek olağan kurultayında “tek aday” arayışına girerken, kendilerine “Demokratik Değişim Hareketi” adını veren bir grup çalışmalarına hız verdi.

Edinilen bilgilere göre, CHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’ın liderliğindeki hareket, çalışmaları için Ankara Hatay Sokak'ta bir büro tuttu. Tomanbay’ın yakın çevresinde, önceki dönem CHP’den istifa ederek Anavatan Partisi'ne katılan eski milletvekilleri, CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup ve çok sayıda partilinin olduğu belirtildi. Tomanbay’a çalışmalarında Burdur eski Senatörü Ekrem Kabay’ın da destek verdiği belirtildi.

Çalışmalarını, geniş bir ekiple yürüten Prof. Dr. Tomanbay’ın gençlik örgütlenmesine önem verdiği ve çalışma ofisinde her hafta düzenli olarak gençlere dönük siyaset eğitimi verildiği kaydedildi. İlk dersin de Burdur eski Senatörü Ekrem Kabay tarafından “siyaset ve eğitim” başlığında verildiği bildirildi.

ADAYLIK SİNYALİ

CHP’de yaklaşan kurultay öncesinde adaylar da resmileşmeye başlıyor. Adaylığını günler önceden ilan eden ancak henüz resmi açıklama yapmayan Samsun Milletvekili Haluk Koç’un hafta içinde bir toplantı düzenleyerek, adaylığını duyurması bekleniyor. Koç’un, Ankara Yıldız’da tuttuğu seçim ofisinde perşembe günü, çok sayıda milletvekili ile beraber adaylığına ilişkin açıklama yapacağı belirtildi.

Baykal’a karşı tek aday arayışını dillendiren ancak şu ana kadar sonuç alamayan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan ise adaylık konusunda karar vermekte zorlanıyor. Bilgehan’ın Haluk Koç’la son bir görüşme yapacağı ve gelişmelere göre adaylığını duyuracağı öğrenildi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise çalışmalarını sürdürüyor. Oyan’ın uzun bir süre adaylığını ilan etmeyeceği belirtildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye gezilirini sürdüren Sarıgül, yasal engel olmaması durumunda kurultayda tekrar aday olacak.

CHP’de bu isimlerin dışında Mehmet Tomanbay’ın da adaylığı gündemde. Tomanbay’a beraber çalıştığı partililerin adaylık baskısı yaptığı ancak Tomanbay’ın da adaylık konusunu ciddi şekilde düşündüğü belirtildi. Tomanbay’ın da aday olması durumunda, CHP’de genel başkan adaylarının sayısı 5’e ulaşmış olacak.

SON 4 YILDIR BAYKAL’IN KARŞISINDA

2004’te yapılan yerel seçimlerin ardından CHP lideri Deniz Baykal’a karşı bayrak açan ilk isimlerden olan Mehmet Tomanbay, şu ana kadar çıkan “küskünler hareketi” içinde de yer almadı. Milletvekilliği döneminde Deniz Baykal’la yıldızı barışmayan Tomanbay’ın genel başkan adaylığı için adı geçen diğer isimlerden ayrı olarak hareket etmeyi planladığı da belirtildi.


 Haber 7

 



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs