En Sıcak Konular

'Vatansever köstebek' emekli oluyor

16 Ekim 2007 09:08 tsi
VKGB'ye yönelik Girdap operasyonunda zanlı Ahmet Cinali adına dosya takip ettiği saptanan Yargıtay Ceza Genel Kurulu Yazı İşleri Müdürü Murat Özdil, emekliliğini istedi. Başvuru kabul edildi.

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne (VKGB) yönelik 'Girdap Operasyonu' zanlılarından biriyle (VKGB 2. Başkanı Ahmet Cinali) yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıkan Yargıtay Ceza Genel Kurulu Yazı İşleri Müdürü Murat Özdil emekliliğini istedi.

Yargıtay Birinci Başkanlığı'na sunulmak üzere, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı'na emeklilik dilekçesini veren Murat Özdil, dilekçesinde, 1980 yılından bu yana Yargıtay bünyesinde çeşitli kademelerde görev yaptığını belirtti. Hakkındaki iddiaları reddeden Özdil, daha önceden tanıdığını belirttiği şahısla (VKGB 2. Başkanı Ahmet Cinali) telefonda nezaket çerçevesinde konuştuğunu ifade etti.

Aynı zamanda Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı da yapan Yargıtay Birinci Başkan Vekili Osman Şirin, Özdil'in dilekçesini işleme koyarak, Yargıtay Birinci Başkanlığı'na gönderdi. Şirin, üst yazıda, "Murat Özdil'in emekliye ayrılma talebini içeren dilekçesi ekte sunulmuştur. İstemini ve gerekçelerini başkanlık olarak benimseyip takdirle karşıladığımızı bilgilerini ve gereğini saygılarımla arz ederim." dedi. Bu arada, Yargıtay Yönetim Kurulu'nun Özdil'in dilekçesini gündemine aldığı öğrenildi. Girdap operasyonunun ardından başlatılan soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Özdil hakkında takipsizlik kararı vermişti. Bu kararın Yargıtay Birinci Başkanlığı'na ulaşmasının ardından Yargıtay Yönetim Kurulu da disiplin yönünden iddiaları incelemişti. Yönetim kurulu, 27 Temmuz 2007'de Özdil hakkında 'işlem yapılmasına yer olmadığına' karar vermişti.

Telefon görüşmeleri ele vermişti

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Yazı İşleri Müdürü'nün, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) için çalıştığı ortaya çıkmıştı. Milliyet Gazetesi'nin Tolga Şardan imzalı haberinde, Yazı İşleri Müdürü Murat Özdil'in Girdap operasyonunda dinlemeye takılan VKGB 2. Başkanı Ahmet Cinali adına dosya takip ettiğinin saptandığı açıklandı.

Haberde, MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun 2004'te organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın dosyası için dönemin Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile görüşmesi hatırlatılarak, Yargıtay'da yeni bir skandalın daha ortaya çıktığı kaydedildi.

Habere göre, 'köstebek skandalı' Ankara Başsavcılığı'nın VKGB'ne yönelik soruşturmasında gün ışığına çıktı. VKGB 2. Başkanı Ahmet Cinali'nin dinlenen telefonlarına bir Yargıtay görevlisi de takıldı. Kendisini 'komutan' olarak tanıtan Cinali'nin görüştüğü kişinin Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK) Yazı İşleri Müdürü Murat Özdil olduğu belirlendi. Özdil'in Cinali'yle yaptığı görüşme kayıtları, soruşturma dosyasına da girdi. Telefon görüşmelerinde, Cinali'nin tanıdığı kişileri, yargıdaki sorunlarını çözmesi için Murat Özdil'e yönlendirdiği anlaşıldı. Kastamonu'da görevli hâkim T.K.'nin de yine çeteyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi

(Zaman)

 



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs