FLAŞ! Yunanistan maçını izleyemeyecek miyiz? | " /> FLAŞ! Yunanistan maçını izleyemeyecek miyiz? | "/>

En Sıcak Konular

FLAŞ! Yunanistan maçını izleyemeyecek miyiz?

16 Ekim 2007 08:03 tsi
FLAŞ! Yunanistan maçını izleyemeyecek miyiz? Türk Telekom ile Haber İş sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Haber İş bugün saat 08.00'dan itibaren greve gitme kararı aldı. Peki, grev neleri etkiler?

Türk Telekom yöneticileriyle Haber-İş Sendikası temsilcileri son uzlaşı arayışları için dün gün boyu ve bu gece saatlerine kadar görüşmelerini sürdürdü. Türk Telekom'da greve çıkmaya hazırlanan işçilerle yönetim çözüm arayışında anlaşma sağlayamadı.

Türk Telekom'da çalışan Türkiye Haber-İş üyesi 26 bin 500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığından kurum tarihinde ilk kez bugün greve gidilecek.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, 16 Ekim'de grev kararını uygulayacaklarını açıkladı.

Grev neleri etkiler?

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, kurumda bugüne kadar bir grev gerçekleşmediği için tam olarak neler yaşanabileceğinin kestirilemediğini, ancak arızalardan 1 hafta içerisinde telefonların yarısının kullanılamaz hale gelmesinin, 1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıkmasının muhtemel olacağını ifade etmişti.

Akcan, Türk Telekom'da olası bir grevin, başta medya, bankacılık, iletişim sektörleri olmak üzere geniş bir kesimi etkileyeceğini ve ATM'lerin, GSM operatörlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini kaydetmişti.

BİNALİ YILDIRIM DA GÖRÜŞMELERE KATILMIŞTI

Dün öğle saatlerinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde bir araya gelen yetkililerin görüşmesinden de bir sonuca ulaşılamamıştı. Görüşmelere ara veren taraflar, dün saat 17.30 itibariyle Denizcilik Müsteşarlığında tekrar bir araya geldiler.

Görüşmelere Bakan Binali Yıldırım ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da katıldı. 6 saati aşkın süre devam eden görüşmelerden Bakan Binali Yıldırım ayrıldı. Bakan Yıldırım, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, taraflar arasında görüşmelerin devam ettiğini ve bir sonuca ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan da görüşmelerin çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi konusunda tıkandığını ve bunu aşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Binlerce kişi Yunanistan maçını izleyemeyebilir

Grevde telekom hizmetleri kesilmeyecek. Ancak ortaya çıkacak olası bir arıza da kesinlikle onarılmayacak. Bu da telekomünikasyon sistemine ve Türk Telekom altyapısı kullanan sektörlere darbe vuracak.

Türk Telekom Türkiye’de 20’den fazla ilde yaygın olarak kullanılan kablolu TV servisinin altyapı hizmetini gerçekleştiriyor. Türkiye-Yunanistan milli maçının yayınlanacağı 19 Ekim’de olası bir arıza, bir ilçenin tamamen kablolu televizyon yayınlarının kesilmesine neden olabilir. Normalde dakikalar içerisinde tamir edilen bu arızaların tamiri grev sonrasına bırakılacak.



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs