En Sıcak Konular

Borsa rekor kırdı, dolar yükseldi

15 Ekim 2007 18:48 tsi
Borsa rekor kırdı, dolar yükseldi Türkiye'nin olası Kuzey Irak operasyonunun dolar ve petrol üzerinde yarattığı etki borsada görülmedi. İşte borsadaki son hareketlenmeler...

Merkez Bankası'nın yarınki toplantısında yüksek bir faiz indirimi yapabileceğine oynayan yatırımcılar, borsayı yeni bir rekora taşıdı. Endeks günü yüzde 0.3 artışla 58 bin 232 puandan noktaladı.

Endeksteki yükselişe karşın hisse senetlerinin genelinin bu eğilime ayak uyduramadığı gözleniyor. Mali sektör ve bazı banka hisseleri endeksi taşırken, borsanın kalanı bu yükselişten faydalanamadı. Endeksteki yükselişin önemli bir bölümü Yapı Kredi, Garanti ve Akbank hisselerinin performansından kaynaklandı.

Borsadaki hareketi değerlendiren analistler, Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu'nun yarınki toplantısında, beklentilerin üzerinde bir faiz indirim kararı alınabileceği düşüncesi ile alımların geldiğini belirtiyor. Kuzey Irak ile ilgili tartışmalar ise borsada sınırlı bir etki yarattı.


Reuters'a konuşan Yatırım Finansman'dan Nezihi Abay, öğleden sonra Endeks'te yaşanan yükselişin sebebinin Merkez Bankası'nın yarınki toplantısından, beklentilerin üzerinde bir faiz indirim kararı çıkması ihtimaline karşı, yatırımcının pozisyon almaya başlaması olduğunu söyledi.

DOLAR 1.20 YTL'NİN ÜZERİNDE

Borsadaki yükselişe karşın dolar tarafında biraz daha tedirgin bir seyir izlendi. Türkiye'nin Kuzey Irak'a bir sınır ötesi operasyon düzenleyebileceği

kaygıları, kar satışları ve ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Ermeni yasa tasarısı nedeniyle gerginleşme ihtimali doları 1.20 YTL'nin üzerine taşıdı.

YTL gün sonunda dolar karşısında yüzde 1.53, euro karşısında yüzde 2.1 değer kaybetti. Merkez Bankası gösterge dolar kurunu 1.1955/1.2013 YTL, euro kurunu 1.7002/1.7084 YTL olarak ilan etti.

Bankalararası piyasanın spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1.2045/65 YTL oldu.

 



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs