En Sıcak Konular

Onay çıktı: İşte tezkerenin amacı

15 Ekim 2007 17:15 tsi
Onay çıktı: İşte tezkerenin amacı Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konuları açıklıyor. Bakanlar Kurulu sınırötesi tezkeresinin TBMM Başkanlığı'na gönderilmesine karar verdi. Sözcü Cemil Çiçek tezkerenin amacını açıkladı. Öte yandan Çiçek açıklama yaparken Irak

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konuları açıkladı. Çiçek'in belirttiğine göre Bakanlar Kurulu tezkerenin TBMM Başkanlığı'na gönderilmesine karar verdi.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek, tezkerenin hedefinin Irak değil, sadece terör örgütü olduğunun altını çizdi.
 
Tezkerenin çıkmasının ardından terör örgütünün konuyu çarpıtmak isteyeceğini belirten Çiçek, "Tezkerenin tek amacı PKK'nın kan dökmesini önlemek" dedi.
 
Tezkerenin kapsamı sonra belirlenecek, süresi ise 1 yıl olacak.
 
Çiçek şunları söyledi: Temennimiz bu tezkereye gerek kalmamasıdır. Bu tezkerenin hedefi sadece terör örgütü PKK'dır. Irak'taki diğer unsurlar ile hiçbir ilgisi yoktur. PKK bu tezkereyi çarpıtmak isteyecektir. Bu tezkerenin amacı terörün kan döknmesine engel olmaktır. Irak'taki insanlar bizim kardeşimizdir. Aramızda sınır geçmiyorken aynı devletin vatandaşlarıydık. Bizim hiç kimsenin zenginliğinde gözümüz yoktur. Biz her zaman dost ve kardeş ülke Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması için mücade ettik mücadele edeceğiz. Türkiye uluslararası hukuk tarafından verilen haklarını korumak üzere bu adımı atmaktadır.

Öte yandan Çiçek'in tezkere açıklaması yaptığı saatlerde Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yarın Ankara'ya gelme kararı aldığı bilgisi haber merkezlerine ulaştı.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs