En Sıcak Konular

Gaziyi bu hakaretler yıktı

15 Ekim 2007 15:12 tsi
Kentte polis şiddetiyle ilgili iddialara bir yenisi de Beykoz'dan eklendi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce adı bir sokağa ve durağa verilen, felçli gazi Tufan Durak ve onu gezdirmeye çıkaran iki kardeşi Tayfun ve Tugay hakaret ve dayağa maruz kaldıklarını öne sürdü.

Tufan Durak, Mardin Kızıltepe'de, PKK ile girdiği çatışmada vücuduna isabet eden üç kurşun sonucu bedeninin tamamına yakınını kullanamaz hale gelmişti. Beykoz'da oturduğu Karslılar Mahallesi'ndeki bir sokağa ve aynı sokaktaki bir durağa adı verilmişti.

26 yaşındaki gazi Tufan Durak'ı kardeşleri hiç yalnız bırakmıyordu. Önceki gün 14.00 sıralarında kardeşleri 23 yaşındaki Tayfun ve 21 yaşındaki Turgay ile arabasıyla sahile çıktı. Biraz sonra iki polis geldi, kimliklere bakıp aracı aradı:

"Orta boylu ve çok genç olanı gelip, 'Neden inmiyorsun' dedi. 'Gaziyim, inemem' dedim. Gazilik kartımı gösterdim. 'Beni kandırma lan' dedi. Kartıma bakıp torpidoya fırlattı, 'Gaziysen kendine gazisin, ne yapayım lan' dedi. Böyle yapınca kardeşlerim polisi uyardı. Polis silahını doğrulttu."

Durak'ın iddasına göre, çok geçmeden onlarca polis, altı-yedi ekip halinde araçtan indi: "Coplarla kardeşlerime giriştiler. Milletin ortasında, güpegündüz cop, biber gazları ve silahlarla... Sürekli biber gazları sıkıyorlar, kafalarına kafalarına vuruyorlardı. Kardeşlerimin elleri kelepçeliydi. Bana, 'S.kerim gaziliğini' deyip kabzayla başımı ittiler. Hiçbir şey yapamıyordum. Gözlerim doldu. Dayak 20 dakika sürdü."

Kardeşleri ilçe emniyet müdürlüğüne götürülürken Durak ise araçta mahsur kaldı. Yardım gelmeyince ilçe jandarma komutanını aradı. 45 dakika sonra polis gelip kendisini karakola götürdü: "Kardeşlerimi ben gelince hastaneye götürdüler. Emniyet amiri, 'Özür dileriz, hata olmuş' dedi."

Tayfun ve Turgay Durak, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Tayfun'un başı ve kaburgasında darp vardı. Turgay'ın kaşı açılmış, kolu kırılmıştı. Baba Servet Durak, "Gazilere bu kadar mı saygı var? Oğlumu iki kişi zor taşıyoruz" derken, anne Karagül ise "Bir oğlumu PKK gazi yaptı, diğerini de polisler mi yapacak" diye bağırdı.

Radikal gazetesi



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs